YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Güneş Enerjisi Santrali Projesi Çalışmalarına Başlandı

Çanakkale Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinin harcadığı elektrik enerjisinin bir kısmının karşılanması amacı ile arıtma tesisinin yanında yer alan 14550 m2’lik alana yapılacak olan Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi Santrali proje çalışmaları başladı.

17 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

Temelleri ve beton dökme işlemleri başlanan Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi Santralini ziyaret eden Başkan Gökhan, alanda incelemelerde bulunurken, teknik heyetten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2013 yılında Çanakkale Belediyesi tarafından kentlilerimizin hizmetine açılarak faaliyete başlayan Atık Su Arıtma Tesisi içerisinde 2000kVA gücünde trafo yer alıyor. Senelik enerji tüketimi yaklaşık 3 milyon kWh tesisin elektrik enerjisi ihtiyacının bir kısmının karşılanması amacı ile 14550 m2’lik alana kurulacak olan 1071,84 kWp (992,8 kWe- AC) kurulu gücünde fotovoltaik panel kapasitesine sahip Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi Santrali’nin ve veri kayıt, uzaktan izleme, proje sahasının güvenliği, kumanda kontrol binasının yapımı, kamera alarm sistemi (CCTV), saha aydınlatması, topraklama tesisatı genel teknik özelliklerini, temin koşullarını, kurulum ve montajını, şebekeyle senkronizasyonunu ve devreye alınması için ihale edildi.

Santralde toplam 3828 adet 280 W gücümde polikristal veya monokristal panel kullanılacak. Kurulacak 1071,84 kWp gücündeki GES tesisi mevcuttaki Arıtma Tesisinin 2000kVA gücündeki trafosu kullanılarak, mevcut enerji nakil hattına bağlantısı yapılacak. Santralin yapım çalışmaları devam etmekte olup panellerin taşıyıcı sistemlerinin temelleri ve beton dökme işlemleri yapılıyor.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.103 kez okundu