YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Hasan Mevsuf Tabyası Restore Edilecek

Çanakkale’de 1892 yılında  II. Abdulhamit döneminde Mareşal Asaf Paşa tarafından yapılan Hasan Mevsuf (Dardanos) Tabyası’nın restorasyonu ile ilgili ihale yapıldı.

27 Şubat 2017 tarihinde eklendi

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan “Hasan Mevsuf eski adıyla Dardanos Tabyası 1915 Çanakkale Savaşı’nda tarihe yön veren önemli bir nokta olmuştur. Düşman askerine karşı koymak adına büyük kahramanlık destanları yazılmıştır. Bugün oranın ziyaretçilere daha kullanışlı hale getirilmesi için çalışıyoruz. Restorasyon çalışmaları için 2.806.000 TL olarak ihalesi yapıldı” dedi.

Şehitler Diyarı Çanakkale’ye yakışır bir tarihi alan çalışmaları yürütüldüğünü belirten Turan “Şehitlerimizin ayak bastığı toprak parçası bizim için önemlidir. Hükümetimiz döneminde Çanakkale Şehitliği başta olmak üzere birçok tarihi alana restorasyon çalışması başlattık. Şuanda Allahu Ekber nidalarıyla düşman askeriyle çatışmış ecdadımızın bulunduğu yerde 5 vakit ezan okunmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda Çanakkalemiz tarihi kent anlamında önemli bir noktaya gelecektir” dedi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.590 kez okundu