YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Haydi Çanakkaleliler Hobi Parkına...

Çanakkale Belediyesi’nin yeni projesi olan Hobi Parkı’nı kullanmak isteyenler 15 Şubat– 31 Mart 2016 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi’ne başvuruda bulunabilecekler.

02 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Esenler Mahallesi 11. Sokak’ta bulunan alanda hazırlanan Hobi Parkı, kentlilere kent merkezinde organik tarımsal faaliyet yapabilme şansı sunacak. Kentliler kendi sebze-meyvelerini bu alanda yetiştirebilecekleri gibi aynı zamanda doğayla iç içe olma fırsatı da yakalayacak.

Hobi Parkı’nda bulunan 76 adet hobi bahçesinin kullanıcısı ise, tüm kentlilerin adil bir şekilde faydalanabilmesi amacıyla kura yöntemiyle belirlenecek. Bu kapsamda, 15 Şubat-31 Mart 2016 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi İletişim Masaları ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne başvuruda bulunulabilecek.

Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından ise Encümende çekilecek kura ile birlikte 76 asil, 38 yedek kullanıcı belirlenecek. Kullanıcılar, yedi gün içerisinde kullanım bedelini ödemek suretiyle, kurada kendisine çıkan alanda tarımsal uygulamalarını gerçekleştirebilecek. Kullanıcıların, Hobi Parkı’ndaki elektrik, su ve güvenlik masrafları için kullanacakları alanın metrekaresine 1 TL+KDV olmak suretiyle yıllık ödeme yapması gerekecek. Her kullanıcı bir hobi alanını yalnızca 3 yıllığına kullanabilecek, ayrıca alanda en fazla 1 yıllık bitkilerin dikimine izin verilecek. Alanın denetimi ve teknik destek ise Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

Hobi Parkı Projesi Hakkında

Kentlileri, kent yaşamının tam ortasında doğayla buluşturacak bu projede 1 adet idari bina ile alanları 49 m2 ile 120 m2 arasında değişen 76 adet hobi bahçesi alanı bulunuyor. Projede ayrıca tamamen ahşaptan ve geçme sistem ile üretilen, tarım uygulama gereçlerinin muhafazası için planlanan 19 adet modüler ahşap hobi kulübesi yer alıyor.

1.924 kez okundu