YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“İlimizdeki Konaklama Sürelerini Uzatmak Şart”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak seyahat acenteleri, konaklama ve restoran işletmeciliği yapan firmaların yer aldığı 15,16 ve 17 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.

19 Ocak 2018 tarihinde eklendi

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu, Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Kutlu, Meclis Üyesi ve 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Kemal Pazarbaşı, Meclis ve 15 no’lu Meslek Komite üyesi 15 Ahmet Çelik, Meclis ve 16 no’lu Meslek Komite üyesi Armağan Aydeğer, 15 no’lu Meslek Komite üyesi Erdinç Bezgen ile Genel Sekreter Sema Sandal ve çok sayıda sektör temsilcisi hazır bulundu.

Öncelikli olarak 2018 Troia Yılı ile ilgili gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmaların gündeme getirildiği toplantıda bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; Çanakkale için bu senenin iyi kullanabilmesi halinde fırsat senesi olacağını belirterek, “Bu sene ekeceğiz, turizmle ilgili yatırımlar yapacağız ve gelecek misafirlerde hoş bir sada bırakmaya çalışacağız. Memnun bir turist seneye herkesin +1 ile başlaması demek.Bu konuda turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerimize önemli görevler düşüyor. Özellikle Odamızdan çıkan bir proje olan 2018 Troia Yılı’na üyelerimizin daha fazla sahip çıkmasını ve katkı sağlamasını bekliyoruz. Üyelerimizin bölge turizmini geliştirici fikirlerine ve projelerine kapımız sonuna kadar açık. Sizlerden hep birlikte ortak projeler ile bu yılı fırsata çevirmenizi bekliyoruz” dedi.

“ÇANAKKALE PASTASINI AYNI LEZZETTE BÜYÜTMELİYİZ”  

Başkan Semizoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Turizm sektöründe kurumlar arası kopuklukları gidermeliyiz. Bir sıfırdan büyük Troia yılında öncelikli olarak gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları, 38.000’e yakın eserin Troia Müzesinde sergilenmesi, Troas bölgesinde yeni yürüyüş rotaları oluşturulması, Karanlık Liman’dan Kumkale’ye yol açılması bile Çanakkale’miz için büyük kazançtır. Çanakkale çok güzel ve lezzetli bir pasta gibi, ancak biz bunu yerli ve yabancı turistimize iyi bir şekilde sunamıyoruz. 2018 Troia yılı geçmişte yapılamayanların giderilmesi için büyük bir fırsat. Sadece Çanakkale değil ülke turizmimizin canlandırılması çok önemli. Dış mihraplar tarafından, “Türkiye’de Savaş Var” algısını yenmek için hep birlikte el birliğiyle çalışmalı ve bu yanlış algıyı yenmeliyiz. Yapılan çalışmalarda yaşanan eksiklikleri ve yanlışlıkları elbette eleştirmeliyiz. Ancak tek bir şartla! Yıkıcı olmadan şahsi hesaplar içerisinde olmadan bunu artık başarmamız lazım.”

“KONAKLAMA SÜRELERİNİ UZATMAK İÇİN BÜTÜN DEĞERLERİMİZİ TANITMALIYIZ”

Meclis üyesi ve 16 no’lu Meslek grubu Komite başkanı Kemal Pazarbaşı da yaptığı konuşmada konaklama sürelerini uzatmak için bütün değerlerin tanıtılması gerektiğini belirterek, “Kruvaziyer turizmine önem vermeliyiz. Bu konuda açılan fuarlarda Çanakkale’yi daha iyi tanıtmalıyız. Midilli adasına yılda 1000 gemi yanaşıyor bizde gelirlerimizi arttırmak için kruvaziyer turizmini bölgemizde geliştirmek zorundayız. Dünya’da Turizm’de öne çıkan şehirlerin bir hikayeleri var. Artık deniz, kum ve güneş turizmde tek başına yetmiyor. Troia’nın hikayesi bu nedenle bölge turizminin kalkınmasında çok önemli ” şeklinde konuştu.

“DEVLET TARAFINDAN İŞLETİLEN TESİSLERİNİN TURİZMDE ÖZEL SEKTÖRE RAKİP OLMAMASI LAZIM”

Sektör temsilcileri de konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda, Devlet tarafından işletilen bazı tesislerinin turizm sektöründe haksız rekabet yarattığı, Çanakkale’ye Belediyeler tarafından düzenlenen gezilerde mutlaka Troia Ören yeri ziyareti gibi alternatif programların eklenerek konaklama sürelerinin uzatılması, üyelerden talep geldikçe Troia gezisi düzenlenebileceği, ilköğretim öğrencilerimize Troia’nın daha iyi anlatılması ve tanıtılması amacıyla okullara ücretsiz Troia Ören yeri gezisi düzenlenmesi konularında görüş birliğine varılarak ilgili Kurumlar nezdinde girişimlere başlanacağı ifade edildi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.477 kez okundu