YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’den Valiliğe Ziyaret

Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki, Vali Orhan Tavlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

23 Mart 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer,  Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran’ın da olduğu ziyarette Vali Orhan Tavlı, Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki ile bir süre görüşerek sohbet etti.

Ziyarette, Unesco Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Troya Ören Yeri ve 2018 Troya Yılında tamamlanarak yerli ve yabancıların ziyaretine açılan Troya Müzesi görüşüldü.

Çanakkale’nin sahip olduğu tarihi, doğal, kültürel turistik zenginliklerin ele alındığı ziyarette, Japonya’dan gelen turistlerin Çanakkale ve Troya’ya gösterdikleri ilgi ve turizm alanında yapılacak işbirliği çalışmaları üzerinde duruldu.

Yapılan görüşmelerin ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Tavlı,  Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’ye 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü anısına bastırılan taşbaskı tablo ve Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın “Troy” kitabını hediye etti.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

876 kez okundu