YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Başladı

Kale Grubu isim sponsorluğu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ana sponsorluğunda Gtp Turizm A.Ş. tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi 24-25 Mart tarihleri arasında düzenlenen Kale Çanakkale Bisiklet Festivali başladı.

24 Mart 2018 tarihinde eklendi

Troia ve Gelibolu Şehitlere Saygı isimli 2 farklı etaptan oluşan Kale Çanakkale Bisiklet Festivali'nin Troia etabı bugün 10:30'da Troy Park AVM önünde başladı. Türkiye'nin birçok farklı şehrinden festivale katılmak üzere Çanakkale'ye gelen yaklaşık 5 bine yakın bisikletçi saat 09:00'dan itibaren başlangıç alanında yerlerini aldı.

Saat 10:30'da, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay'ın başlangıç düdüğünü çalması ile Troia etabı başladı. Yaklaşık 32 kilometre pedal çeviren bisikletçiler Troia ören yerine ulaştı. Gün boyu çeşitli etkinliklerin ardından ilk etap tamamlanmış oldu. Turun ikinci etabı olan Gelibolu Şehitlere Saygı etabı 25 Mart Pazar günü saat 10:30'da Çanakkale'nin Ecebat ilçesinden başlayacak. Bu etapta bisikletçiler, Çanakkale Savaşı'ndaki şehitlerimiz için 56 kilometre pedal çevirecek. Etabın tamamlanmasının ardından saat 18:00'da Namazgah Tabyası önünde bisikletçilere madalya ve belgeleri verilecek.

Son günlerde Çanakkale'de sağanak yağışın etkili olması sebebiyle katılımcıların festivalin ertelenmesi veya iptali konusunda düşünceleri üzerine, festivalin resmi sitesinden yapılan açıklamada; "Değerli Bisiklet severler, 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kale Çanakkale Bisiklet Festivali" iptali veya ertelenmesi söz konusu DEĞİLDİR. Mevsimin bahar olması ve hava şartlarının ve de yağmurun geçişli durum arz etmesinden ötürü programda herhangi bir değişikliğe gidilmeyecektir. Bilgilerinize sunarız." ifadelerine yer verilmişti.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.692 kez okundu