YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Karabiga Belediyesi’nden 2 Yeni Kültür Hizmeti

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belde Belediyesi, Karabiga hakkında geçmişten günümüze bütün bilgilerin bulunduğu “Karabiga Priapos-Kulipiga” adlı bir kitap ile beldeye ait türkülerin yer aldığı bir CD yayınladı.

04 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş belde ile ilgili yaptıkları kültür hizmetlerinin önemine değinerek, “Bu kapsamda ilk olarak Karabiga hakkında geçmişten günümüze bütün bilgilerin bulunduğu “Karabiga Priapos-Kulipiga” adlı kitabı yayınladık. Bu kitapta Karabiga’nın kuruluşundan bu yana birçok uygarlıklara ve kavimlere ev sahipliği yapmış antik ve mitolojik tarihi ilee günümüz Türkiye’sinde önemli, geniş ve çok amaçlı bir körfeze sahip bilgileri yer alıyor. Beldemize kültür hizmeti amacıyla hazırlanan bu kitap 160 sayfadan oluşuyor. Kitabın özveriyle araştırmalarını yapan baştan sona bütün çalışmalarıyla ilgilenen Engin Gürsu’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye başkanı Muzaffer Karataş, ikinci kültür hizmetlerinin ise Karabiga’ya ait türkülerin bir araya getirilerek CD’de toplanması olduğunu belirterek, “Bu CD’de geçmişten bugüne kadar karabiga için yazılan türkülerimiz yer alıyor. Bunlarda
1-Oy Dağlar (Müzik:Anonim Kaynak:Dilek Şaşmaz Derleyen: Engin Gürsu)
2-Mavilim (Müzik:Anonim Kaynak:Dilek Şaşmaz Derleyen:Engin Gürsu)
3-Karabiga Karası (Söz&Müzik:Rafet Ayaz&Yüksel Arslan)
4-Karabigalı Yarim (Söz&Müzik:İlhan Sert)
5-Kara Kız (Söz&Müzik :İlhan Sert)
6-Zümrüt Gözlüm (Söz&Müzik:Rafet Ayaz)'dan oluşuyor. Bu kapsamda bütün bu türküleri aranje edip notalarını düzenleyip çalıp söyleyen İlhan Sert’e de teşekkür ediyoruz. Bu iki kültür hizmetimizle Karabiga’mıza ait bütün türküler ve bilgiler tescillenmiş oldu” dedi.
(Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.057 kez okundu