YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kıbrıs Gazilerinden Şehitler Diyarına Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Erenköy Mücahitleri Derneği üyeleri Dernek Başkanı Mustafa Arıkan öncülüğünde Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi alanı ziyaret etti.

09 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı yerleri ziyaret ederken zaman zaman duyusal anlar yaşayan Kıbrıs gazileri daha sonra Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni gezdi. Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyaretinde Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir adına Kıbrıs Gazilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket takdimi yapıldı. Plaketi Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş teslim aldı. Simülasyon Merkezi gösteriminde duygu dolu anlar yaşandı.

ERENKÖY HAKKINDA BİLGİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Türk mücadelesi esnasında 563 nüfuslu Erenköy, Kıbrıs Savaşı’nın kazanılmasında çok önemli pay sahibidir. Kıbrıs’taki Milli mücadelenin odak noktasını teşkil eden bu güzel beldemizde, 8 Ağustos 1964 tarihinde Erenköy direnişini kırmak ve katliama girişmek maksadıyla taarruza geçen düşman kuvvetlerinin karşısında bir avuç yöre halkı ile üniversite gençliğinin gösterdiği direniş tarihin sayfalarına altın harflerle işlenmiştir. Erenköy’deki direniş Kıbrıs Barış Harekatı’na giden yolun başlangıcı olmuş, yöre halkının inançla devam ettiği mücadelesi, Anavatanın müdahalesi ile zaferle sonuçlanmıştır.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.644 kez okundu