YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kordon Boyuna Kültür Merkezi Yapılacak

​Çanakkale’de Kordon boyunda Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri ile İl Halk Kütüphanesinin bulunduğu alanda yapılması planlanan dev Kültür Merkezi Projesi ile ilgili Kültür Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Belediyesi yetkilileri ilk toplantılarını yaptı.

21 Ekim 2016 tarihinde eklendi

Bir süredir gündemde olan Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinin yenilenmesi projesi ile bu projeyle ortak gerçekleştirilmesi planlanan İl Halk Kütüphanesi binasının yenilenmesine yönelik olarak projede her iki binanın yıkılarak ortak bir alanda Kültür merkezi yapılması konusunda mutabakata varılmıştı. Bunun ardından önceki gün Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü  Hamdi Turşucu, Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Daire Başkanı Ahmet Aldemir, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ekibi ile birlikte bir araya gelerek bu projenin detaylarını görüştü.

BU BÖLGEYE NE YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından önerilen proje kapsamında Halk Kütüphanesi ile Sosyal Tesisler yıkıldıktan sonra tesislerin arka kısmında bulunan otopark alanı da buraya ilave edilecek. Halk Kütüphanesi ile Sosyal Tesislerin yerine yenisi yapılarak bu binalar birbirine üst geçit ile bağlanacak. Bu üst geçidin üzerinde seyir terası da olan 200 kişilik toplantı salonu da yapılacak. Projede ayrıca Halk Kütüphanesinin alanı toplamda 1000 metrekare iken yapılacak yeni çalışma ile kütüphane alanı 4000 metrekareye çıkacak. 4 katlı olması planlanan projede Sanat Sokağı olarak bilinen sokakta ise çevre düzenlenmesi yapılmasının dışında herhangi değişiklik yapılmayacak.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.913 kez okundu