YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Nihayet Hamidiye Tabyası Ziyarete Açılıyor

Restorasyon  çalışmaları tamamlanan Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesinde bulunan ve boğazın güvenliğinin sağlanması için 1892 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan “Anadolu Hamidiye Tabyası Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi"  9 Kasım 2018 Cuma günü ziyarete açılıyor.

06 Kasım 2018 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu yapılan, 10 adet tescilli cephanelik yapısı ve bunların arasında yarım dairesel formda konumlanan 9 adet top atış alanı bulunan Anadolu Hamidiye Tabyasında çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak, dramatik ve tematik bir şekilde, sergilemeler, canlandırmalar ve interaktif yöntemlerin kullandığını belirten yetkililer restorasyon çalışmaları tamamlanan “Anadolu Hamidiye Tabyası Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi"nin 9 Kasım 2018 Cuma günü saat 09:30’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile ziyarete açılacağı ifade ettiler.

Çanakkale’de Barbaros Mahallesi sahil kesiminde 105 dönümlük arazi üzerinde bulunan Anadolu Hamidiye Tabyaları içinde Çanakkale Savaşları ve Çanakkale'yi anlatan farklı temaların yer aldığı alanlar dışında, spor ve sosyal aktivitelerin bulunduğu alanlar ile kültür alanları ve dinlenme tesisleri yer alıyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.777 kez okundu