YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ramazan Bayramında Kepez-Eceabat Hattı Devreye Giriyor

Çanakkale  Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GEASTAŞ A.Ş. Ramazan Bayramı kapsamında deniz ve şehiriçi ulaşımı rahatlatmak amacıyla Kepez-Eceabat hattında sefer başlattı.

23 Haziran 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri 4 günlük bayram tatili yoğunluğunu en aza indirmek ve şehiriçindeki araç yoğunluğunu da ortadan kaldırabilmek amacıyla Kepez-Eceabat arasında ek hat açıldığını ifade ettiler. 24 Haziran ile 28 Haziran tarihleri arasında “Şehid Ömer Halisdemir” gemisi yapılacak sefer saatleri ise şu şekilde açıklandı:

Kepez Kalkış: 08:15, 11:15, 15:15, 19:15, 21:30

Eceabat Kalkış: 07:30, 09:30, 13:30, 17:30, 20:30 

Öte yandan Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki seferler ise yoğunluğa göre aralıksız olarak yapılacak.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA HATTINDA ONLİNE BİLET UYULAMASI BAŞLATILDI

GESTAŞ yetkilileri Ramazan Bayrama kapsamında Gökçeada ve Bozcaada hatlarında da yoğunluğu ortadan kaldırmak amacıyla seferlerin aralıksız olarak yapılacağını açıklarlarken, Online ilet uygulaması ile sıkıntıların da ortadan kalkacağını ifade ettiler. Online.gdu.com.tr üzerinden satın alınan biletlerde Gökçeada için uygulanan aktarma kampanyası da kullanılabilecek. Bozcaada hattındaki seferlerde online bilet ve rezervasyon uygulaması, tam kapasiteyle kullanılırken Gökçeada'da ilk etapta her bir sefer için online bilet kontenjanı 20 araç olacak. GESTAŞ’ın internet sitesinden yapılan açıklamada Geyikli-Bozcaada hattında uygulanacak online bilet kuralları şu şekilde açıklandı: “Online rezervasyon işlemi son 24 saat kala bilet satış işlemi gerçekleşmemiş ise iptal olur. Online satış işlemi yapıldıktan sonra gelen PNR numarası gerekli olacağı için kolay ulaşılabilecek bir yere not edilmelidir. Online rezervasyon işleminde veya online satışı bilete çevirme işleminde gişede PNR numarası mutlaka gereklidir. Online satış işlemi tamamlanan araçlar iskeleye sefer saatine 45 dakika kala alınmaya başlayacaktır. Sefere son 15 dakika kala online araç geçişlerine izin verilmeyecektir. Bozcaada dönüş için sefer saatinden 1 saat öncesine kadar gemi müsait ise rezervasyon yapılabilmektedir. Bozcaada'dan Geyikli'ye dönüşlerde rezervasyon işlemi saat 20.00'ye kadar yapılmaktadır. (Saat 20.00 seferi de dahil) iptal ve iade kuralları: Satın alınan bilet, sefer saatinden 6 saat önceye kadar iptal edilirse bilet bedelinin yüzde 100'ü müşteriye geri iade edilir. Satın alınan bilet, sefer saatine son 6 saat ile son 15 dakika arasında iptal edilirse bilet bedelinin yüzde 50'si müşteriye iade edilir. Satın alınan bilet, sefer saatine son 15 dakikadan sonra iptal edilemez”

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.414 kez okundu