YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şairler ve Ozanlar Çanakkale’den Kardeşlik Mesajı Verdi

Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda şair ve ozan Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen “Çanakkale Şiir Akşamları” etkinliğinde bütün dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajı gönderdi.

20 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale’de Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik öncesi birlikte “Sevgi ve Kardeşlik” bildirisini okuyan Türkiye’den ve yurtdışından çok sayıda şair ve ozan, “2018 yılına sayılı bir zamanın kaldığı şu günlerde bütün dünyaya sanatın, edebiyatın ve özellikle de edebi türlerin en naifi şiirin diliyle şairler ve aşıklar olarak büyük bir çağırı yapıyoruz. Gelin 2017 yılı acıların dindiği, mazlumların güldüğü, muhacirlerin ülkelerine döndüğü, annelerin evlatlarını kurşun ve bombalarla kaybetmediği, savaş ve çatışmaların son bulduğu bir yıl olsun” dediler.

Yapılan konuşmanın ardından aşıklar sazları ile “Sevgi kardeşlik” içeren türkülerle bu anı ölümsüzleştirdiler.

ETKİNLİĞE TÜRKİYE’DEN VE YURT DIŞINDAN ÇOK SAYIDA ŞAİR VE OZAN KATILDI

Sevgi ve kardeşlik bildirisinin okunmasının ardından ise  “Çanakkale Şiir Akşamları” etkinliği gerçekleştirildi. Zeynep Köşker ve Mustafa Berçin’in sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikte Muhsin Yaralı, Selahattin Kazanoğlu, Ayten Gülçınar, Telaferli Ahmet, Talat Ülker, Azerbeycan’dan Mehmet İsmail, Suriye’den Amani Dweidri, Uğur Kılıç, Şeyhmus Çiçek, Filistin’den Ali Hasan Abo Rezeg, Kenan Yavuzarslan, Yunus Kara, Halit Yıldırım, Yavuz Doğan, Mısır’dan Ola Mansur, M. Ferit Yıldız, Kırım’dan Meryem Başkurt ve Keşmir’den Mohammad Quabiz şiirleri ve türküleri ile geceye renk kattılar.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (ŞAİRLER VE OZANLAR ÇANAKKALE’DEN KARDEŞLİK MESAJI VERDİ)
1.785 kez okundu