YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şehit Kaşıkçı’nın İsmi Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde Yaşayacak

Fırat Kalkanı Harekatında çıkan çatışmada ağır yaralanarak 30 Kasım 2016 tarihinde şehit düşen Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın ismi Çanakkale Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezine verildi.

23 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın isminin Sağlıklı Yaşam Merkezine verilmesi için, şehidin doğum gününde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın ailesi ve kentliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Şehit Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın özgeçmişi okunurken, ardından Şehit Kaşıkçı’nın babası Ramazan Kaşıkçı duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ramazan Kaşıkçı Konuşmasında; “Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a, Meclis Üyelerine ve emeği geçen herkese şahsım ve ailem adına teşekkürü bir borç bilirim. Aziz şehidim, önce yüce Allah’ımın önünde, sonrada onurum, gururum, kahramanın, canımın parçası, oğlum senin önünde saygıyla eğiliyor ve seni selamlıyorum. Ben seni Türk Silahlı Kuvvetlerine uğurlarken Allah’ıma emanet etmiştim, şimdi de Allah’ıma emanet ediyorum. Aziz şehidim, ruhun şad, mekanın cennet olsun. Şehitler diyarındaki ebedi mekanında rahat ve huzur içinde uyu” ifadelerini kullandı.

“TAM İYİLEŞMEDEN CEPHEYE GİDİYOR”

Ramazan Kaşıkçı’nın konuşmasının ardından İl Müftüsü Arif Gökçe Kaşıkçı ve tüm şehitler için dua okurken, sonrasında Başkan Gökhan Şehit Kaşıkçı’nın doğum günü olması nedeni ile ailesine çiçek takdim etti. Çiçek takdiminin ardından törende konuşma yapan Başkan Gökhan; “Bugün anlamlı bir günde, 23 Kasım’da, yani şehidimizin doğum gününde, adına yaraşır bir tesise adını vermek için bir araya geldik. Eğer yaşasaydı bugün 34 yaşında olacaktı. 34 yaşında olamadı ama uzun yıllar bu tesiste yaşayacak. Birçok sayısız başarılar ile dolu bir hayatı var. Yaptığı ve başardığı birçok şey var ama bir konu çok dikkat çekici. Yaralanıyor ve tedavi olduktan sonra tekrar görevine dönüyor. Halbuki gitmeyebilirdi. Tam tersine tam iyileşmeden cepheye gidiyor ve Suriye’de şehit oluyor” dedi.

“TOPRAKLARIMIZI KORUMAK AMACI İLE GİDİYOR”

Başkan Gökhan; “Bizim topraklarımızın dışında şehit oluyor. Peki neden oraya gidiyor? Topraklarımızı korumak amacı ile gidiyor. Bu topraklarda bizim huzurlu bir şekilde yaşayabilmemiz için orada şehit oluyor. Oradaki Türkiye düşmanlarına karşı savaşmaya giderek şehit oluyor. Şehit olan diğer askerlerimiz gibi. Nitekim yanında da Muhammet Duran Keskin de onunla beraber şehit oluyor” şeklinde konuştu.

Bağımsızlık savaşının devam ettiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu bağımsızlık savaşı henüz tamamlanmamıştır, devam etmektedir. Biz tam bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve güvenimizi elde edinceye kadar, çevremizde barışı tesis edinceye kadar, bu bağımsızlık savaşı devam edecektir. Bundan tereddütlümüz yoktur” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan; “Her birimiz Kıvanç Kaşıkçı gibi davranmak zorundayız. O özveriyi göstermek zorundayız. Sadece asker üniforması giyerek, oralarda savaşarak değil, kendi yaşamımızda da bu ülke için, bu ülkenin başarısı, refahı, barış için hangi mevkide olursak olalım, hangi yaşta olursak olalım, aynı mücadeleyi göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZ DE BU BİLİNÇLE YETİŞMELİ”

Gençlerin Şehit Kaşıkçı’yı örnek alması için öz geçmişini merkezin girişine astıklarını belirten Başkan Gökhan; “Astsubay Kıvanç Kaşıkçının özgeçmişini tam girişe astık. Buraya gençler geliyor ve spor yapıyorlar. Gençler buraya girip çıkarken buraya basın, okusunlar ve içselleştirsinler diye astık. Bizler kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi unutturmamak ile mükellefiz. Onlar bizim için, vatan için mücadele ettiler. Nasıl ki karşıdaki 253 bin şehidimiz sayesinde bu vatanda yaşayabiliyorsak, onun devamında Kıvanç Kaşıkçı ve bugünkü şehitlerimiz de bizim bu ülkede refah ve güvenli bir şekilde yaşama fırsatı veriyorlar. Bizler de bunu devam ettirmek zorundayız. Gençlerimiz de bu bilinçle yetişmeli” dedi.

“ADINI BURAYA VERMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

“Şehitlerimizin unutulmaması için elimizden gelen her şeyi yaptırmamaya çalışıyoruz” diyen Başkan Gökhan; “2015 Eylülünde Şehit Fatih Duru kardeşimizin de adını Barbaros Mahallesinde bulunan bir parka verdik. Ulaş Açıkgöz kardeşimiz için de gayretlerimiz oldu. Şimdi de bugün, bu Mahallenin çocuğu, Astsubay Kıvanç Kaşıkçı kardeşimizin adını bu güzel mekana vermenin gururunu hep beraber yaşıyoruz. Belediye Meclisimiz bunu kabul etti, daha sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının iznini aldık, ailenin de olurunu aldık ve sonrasında da şehidimizin adını buraya verdik” ifadelerini kullandı.

“DOĞUM GÜNÜN KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tören için özellikle Şehit Kaşıkçı’nın doğum günün seçtiklerini belirten Başkan Gökhan; “Biraz önce şehidimizin ailesine verdiğim çiçekler de doğum günü çiçekleridir. Şehidimizin doğum günü kutlu olsun. Şehitler ölmez, o yaşıyor. Onun için 23 Kasımlarda doğum günün kutlamaya devam edeceğiz. Ama bunu hamaset olsun diye değil, bilincimizi kaybetmemek için yapacağız. Yani Türk olma bilincini ve bu vatan için mücadele etmemiz gerektiği bilincini unutmamak için onu hatırlayacağı ve anacağız” dedi.

“ONLARIN FEDAKARLIKLARINI UNUTMAYACAĞIZ”

Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Bizler her zaman şehitlerimiz ile gurur duyacağız. Onlara layık olmak için çaba göstereceğiz. Asla onları unutmamamız gerekir. Onlar bizim için bir kılavuzdur ve o kılavuzları takip etmek için mücadele edeceğiz, onların fedakârlıklarını unutmayacağız. Nasıl bugün Kıvanç Kaşıkçıyı anıyorsak, bugün bir kez daha tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle analım. Hepimizin varlığı Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından Şehit Kaşıkçı’nın ailesi ve protokol üyeleri ile birlikte tabela açılışı gerçekleştirilirken, tören Çanakkale Belediyesi tarafından Şehit Kıvanç Kaşıkçı ve tüm şehitlerin ruhu için yapılan pilav ikramı ile son buldu.

ŞEHİT ASTSUBAY KIVANÇ KAŞIKÇI HAKKINDA BİLGİ

23 Kasım 1983 tarihinde Çanakkale’de doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Ömer Mart İlköğretim Okulu’nda tamamlamış, Çanakkale Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Bölümünü birincilikle bitirmiştir. Ön lisans eğitimini İzmir 9 Eylül Üniversitesi Elektrik Bölümünde başarı ile tamamlamıştır. 2007 yılında Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulundan dönem birincisi olarak mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Özel Kuvvetler Komutanlığı emrinde ülke içerisinde verilen çeşitli görevlerin yanında, Irak’ın kuzeyinde ve Süleymaniye bölgelerinde de görev yapmıştır. 2016 yılında Suriye’de gerçekleşen Fırat Kalkanı Harekâtında yaralanmış, bölgedeki ilk müdahaleler sonrasında tedavisi GATA’da tamamlanmıştır. İyileşme dönemini sonuçlandırmadan vatani görevine dönmek için büyük bir azim ve inanç ile tekrar Fırat Kalkanı Harekatındaki arkadaşlarına katılmıştır. Başarı ve özveriyle sürdürdüğü görevi boyunca sürekli kendisini geliştirerek, Özel Kuvvet Birlik Hizmet Şerit Rozeti, Terörle Mücadele Hizmet Şerit Rozeti ve Muhabere Harekât Şerit Rozeti almış olup, Devlet Övünç Madalyasını da gururla taşımıştır. Şehit Astsubay Kıvanç Kaşıkçı, 29.11.2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekâtında çıkan çatışmada ağır yaralanmış ve 30.11.2016 tarihinde de şehit düşmüştür. Şehidimizin güzel adı, Çanakkale Belediye Meclisinin aldığı kararla sağlıklı bir toplum yetişmesi adına yapılan bu tesise doğum günü olan 23 Kasım 2017 tarihinde törenle verilmiştir.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.843 kez okundu