YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Şehitliğin Temizliğini 2 Yıldır Gönüllü Yapıyor

Çanakkale Mahmudiye’li, evli ve 3 çocuk babası, emekli mobilyacı Muammer Ürem, Hasan Mevsuf Şehitliği bakım ve çevre  temizliğini 2 yıldır gönüllü olarak yapıyor.

23 Şubat 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Mehteran Derneği üyesi ve aynı zamanda Doğayı Koruma Derneği Kurucu üyesi olan Muammer Ürem, sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde görev alarak örnek ve aktif bir yaşam sürüyor. Mevsuf Şehitliğinin bakım,onarım ve çevre temizliği yapma fikrinin kendisi için önemli olduğunu belirten Muammer Ürem, “1974 Kıbrıs Barış Harekatında görevli askerdim,Türk askerinin çok zor şartlarda savaşarak, şüheda şerbeti içtiğine şahit oldum. Yıllardır içimde şehitlerimize layık olabilmek için bir şeyler yapmam gerektiği içimde bir ukde olarak kaldı.Ayrıca mazlum milletlerin yenilmez gözüyle baktığı,İngiltere ve Fransa gibi devlerin tarihe gömüldüğü,Türk milli mücadele ruhunun doğduğu yer olan Çanakkale’de savaşan şehitlerimiz bizim bağrımızda yatıyor. Bu düşüncemden dolayı onlara sahip çıkarak ,evlatlarımıza ve torunlarımıza emanetimizi sağlam bırakmak arzu ve temennisini gerçekleştirmek istedim. Milli ve vatan şairimiz,İstiklal Marşımızın mimarı Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinde dediği gibi” “Yine bir şey yapabildim diyemem hatırına”. Ben de şehitlerimize en azından bu şekilde layık olmaya çalışarak bir nebzede olsa huzur içerisinde olmak istiyorum. Kepez’de ikamet ettiğim için Hasan Mevsuf Şehitliğinin yakın olması da etkili oldu. Bu vesile ile bugün beni misafir eden İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Kemal Dokuz beyefendiye ve Arkeoloji Müze Müdürümüz Sayın Sevim Tunçdemir hanımefendiye duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz da yaptığı açıklamada Muammer Ürem’e duyarlı ve anlamlı hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Ecdadına sahip çıkan sorumlu insanlarımız olduğu sürece, ecdadımızın emaneti olan vatanımız ilelebet payidar yaşayacaktır. Yapmış olduğu sosyal sorumluluk projesi herkese örnek olmalıdır.Arkeoloji Müze Müdürümüzle beraber kendilerini misafir etmekten onur duyduk, yaptığı ve yapacağı tüm hizmetlerde yanında ve destekçisi olacağız. Bu vesile ile Şairin dediği gibi ” Bu vatan toprağın kara bağrında, Sıradağlar gibi duranlarındır” dizeleri ile vatanımızın gerçek sahip ve bekçileri olan ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi minnet,şükran ve dua ile anıyoruz” dedi.

Ziyaret sonunda Muammer Ürem’e; İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Arkeoloji Müze Müdürü Sevim Tunçdemir teşekkür belgesi ve dua eden asker hediye ederek ziyaret sonlandırıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.143 kez okundu