YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tarihçiler Çanakkale’de Buluştu

Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un yaptığı “Tarih Çalıştayı” Türkiye genelinden çok sayıda üniversiteden öğretim üyesi, öğretmen ve öğrencinin katılımı ile Çanakkale’de yapıldı.

06 Ocak 2019 tarihinde eklendi

Kolin Hotel'de gerçekleştirilen “Tarih Çalıştayı” Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in hoş geldiniz konuşması ile başladı. Çalıştay ardından Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un konuşmaları ile devam etti. Çalıştayda; “Tarihi Alanların Milli Ruh ve Tarih Şuuru Oluşturmasındaki Rolü", "Kültür ve Tarih Bilincinin Gençlerde İnşa Edilmesi”, “Orta Öğretimde Tarih Dersinin Tarihi Alanlar ile İlişkisi”, “Müzeler, Sosyal ve Dijital Mecralarda Tarih Anlatımı” gibi konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve Milli Savunma Üniversitesinden 13 akademisyen ile Şehir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi, Göztepe Lisesi, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden 5 öğretmen ve 13 öğrencinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, İstanbul ve Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlükleri ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan idareci ve uzmanlar olmak üzere geniş bir katılımcı oranıyla gerçekleşen çalıştayda müzakerelerde bulunularak ortaya çıkan görüşler ve projeler tartışıldı.

Özellikle genç neslin milli tarih algısını kuvvetlendirmek ve geliştirmek hedefi ile gerçekleştirilen Çalıştay sonunda elde edilen görüş ve önerilerin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı ile ilgili bundan sonra üretilecek olan çalışmalara ve projelere de yön vereceği açıklandı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.239 kez okundu