YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Tohum Takas Şenliğinde Yöresel Tohumlar Sergilendi

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Tohum Takas Şenliği büyük ilgi gördü.

30 Nisan 2018 tarihinde eklendi

Tohum Sandığı’nda gerçekleştirilen etkinlikte kurulan çok sayıda stantta çeşitli şehirlerden gelen katılımcılar kendi yöresel tohumlarını sergiledi. Kentlilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe, kent dışından da çok sayıda konuk katılım gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da etkinliğe katılarak stantları ziyaret etti. Stantları dolaşan Başkan Yardımcısı Ünüvar, stant görevlileri ile sohbet ederken, sergilenen ürünler hakkında da bilgiler aldı.

Tohum Takas Şenliği ile ilgili görüşlerini dile getiren Ünüvar; “Çanakkale Belediyesi olarak tohum sandığı kurmuştuk geçen sene, 1 yılı geçti. Çok da geniş bahçesi var ve hatta başka bir alanda da tekrar bir arazi oluşturduk. Bölgemizdeki yerel tohumları ekiyoruz ve onları geliştirdiğimiz saklama biçimleri ile saklıyoruz. Buradaki amacımız, genetiği değiştirilmiş tohumların karşısında yerel, doğal olanı, yani genetiği değiştirilmemiş sağlıklı tohumları saklayıp gelecek nesillere aktarmak. Aynı zamanda, insanlarda bu sağlıklı tohumlar ile ilgili bilinç oluşturmak. Bunun içerisine çevre bilincini de katmayı, doğa koruma anlayışını da katmayı hedefliyoruz. Bölgemiz, termik santraller, altın arama faaliyetleri gibi çok çeşitli kirli çevrede doğal ve sağlıklı tohumlar da olmuyor. Çanakkale de bir tarım kenti. Dolayısıyla bu çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

Şenliğin yöresel tohumların takas edilmesi amacı ile düzenlendiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Ünüvar; “Türkiye’de yerel tohumların ekilip üretilmesine ilişkin çok çeşitli yasal engeller var. Tabi burada satmak amaçlı değil ama insanların bu konuya ilişkin dikkatlerini çekmek ve o doğal yerel tohumları koruyup gelecek nesillere aktarmak, belki de ileride bu yasal engelleri ortadan kaldırmanın yolunu açmayı da hedefliyoruz. Şenliğimiz, çok da ilgi gördü, sadece Çanakkale değil farklı illerden gelen ve bu işle ilgilenen özellikle CHP’li Belediyeler, bu konu ile çok ilgileniyorlar. Farklı bölgelerin tohumlarını alıp burada deneyeceğiz” şeklinde konuştu.

Gün boyu devam eden etkinlik kapsamında yerel tohumlar üzerine çeşitli paneller düzenlenirken, etkinlik “Grup Mektup” konseri ile sona erdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.834 kez okundu