YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Troia Festivali Etkinlikleri Sürüyor

17 Ağustos 2014 tarihinde eklendi

51.Uluslararası Troia Festivali kapsamındaki etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Yarım asrı geride bırakan festival etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ile birlikte koordinatörlüğünü Ümit Karalar'ın yaptığı Kadına Şiddete Hayır “Sheddeath” fotoğraf sergisini ziyaret ederek, fotoğrafçının eserleri hakkında bilgiler aldı.. Ardından Halk Bahçesi'ne geçen Başkan Gökhan, buradaki etkinlikleri de gezdi. Stantları ziyaret eden Başkan Gökhan, özellikle miniklerle yakından ilgilendi.
Yörüklerden Başkan Gökhan'a Davullu Zurnalı Karşılama
Başkan Gökhan, Halk Bahçesi'nde festival kapsamında açılan Yörükler Derneği Sergisini de ziyaret etti. Yörük Çadırını gezen Başkan Gökhan, burada sergilenen çok sayıda kıyafet, el işi, tarım makineleri, ev eşyaları ve çeşitli ürünleri inceleyerek bilgi aldı. Yörükler Derneği üyeleri, ziyaret sırasında kısa bir halk oyunları gösterisi de sundu. Gösteri, büyük alkış aldı.
Gazetecilerle 'Basın Özgürlüğü' Konuşuldu
Halk Bahçesi'nde ayrıca 'Basın Özgürlüğü Olmadan Milli İdare Gerçekleşir Mi?' konulu söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Celal Başlangıç'ın yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak gazeteciler Kadri Gürsel ve İsmail Saymaz katıldı. Türk Basınında basın özgürlüğünün sorgulandığı söyleşiye Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve çok sayıda kentli katıldı.
Özgürlük Parkı'ndan İlhan Şeşen ve Vedat Sakman Geçti
51.Uluslararası Troia Festivali kapsamında 14 Ağustos akşamı İlhan Şeşen ve Vedat Sakman Özgürlük Parkı'nda bir konser verdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan ikili, kentlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Çimenlik Kalesi'nde Kemanın Büyüsü
Festivalin üçüncü gününde ayrıca Çimenlik Kalesi'nde Canan Anderson konseri gerçekleşti. Ünlü keman virtüözü Anderson, kemanın büyülü ezgileri eşliğinde başarılı bir sahne performansı da gösterdi. Anderson, danslarla renklendirdiği konseri sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.
Barış Kordonu'nda Berrin Şener Konseri
Üçüncü gün etkinlikleri arasında bir başka konser de Barış Kordonunda gerçekleşti. Sanatçı Berrin Şener, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerini seslendirdi. Şener'in performansı izleyenlerden tam not aldı.

Etiketler :
875 kez okundu