YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Troya Açık Su Yüzme Yarışı” Nefes Kesti

Çanakkale’de “2018 Troya Yılı” etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “Troya Açık Su Yüzme Yarışı”nda yüzlerce kişi dereceye girebilmek için mücadele etti.

29 Temmuz 2018 tarihinde eklendi

Kale Seramik Fabrikaları'nın ana sponsorluğunda, Türk Spor Vakfı (TSV), Çanakkale Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kepez Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen yarış öncesi sporcular son hazırlıklarını yaparak kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.

Barbaros Halk Plajı ile Kepez Halk Plajı arasında gerçekleştirilen yaklaşık 6 kilometrelik parkurda startının verilmesi ile yüzlerce sporcu dereceye girebilmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele etti.

Kepez Halk Plajında sona eren yarışma sonunda erkeklerde Doğukan Ulaç birinci olurken; Hasan Emre Musluoğlu ikinci, Deniz Akış da üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Nilay Erkal, ikinciliği Ada Sude Korkmaz, üçüncülüğü de Ruth Hatton elde etti.

Tören sonunda dereceye girenlere ödüllerini Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ute Hascher-Brückner verdi.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.420 kez okundu