YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Turkcell Gelibolu Maratonu”nda Geri Sayım Başladı

12 Eylül 2015 tarihinde eklendi

Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkurunda 4 Ekim Pazar günü gerçekleşecek. Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında koşulacak Turkcell Gelibolu Maratonu’na birçok ülkeden atlet katılırken, halk koşusu da dahil 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek. Gelibolu Yarımadası’nın tarihi noktalarında koşulacak maratonda, toplam dört kategori olacak. Maraton ve yarı maratonun yanı sıra 10 kilometre ve 6 kilometre halk koşusuna yaklaşık 5 binin üzerinde katılım olması bekleniyor. Turkcell Gelibolu Maratonu’nda ise yerli ve yabancı 2 bin 500 atletin koşması bekleniyor.
ÖDÜL TÖRENİ MORTO KOYUNDA YAPILACAK
Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 42 kilometrelik parkur, saat 09:00`de Eceabat - Kabatepe yolu 6. kilometresinde başlayacak ve Morto Koyu’nda (Şehitler Abidesi) bitecek. Yarı maraton, saat 09:45'de Kum Otel önünden başlayıp maraton ile aynı noktada sona erecek. 10 kilometrelik koşu ise saat 10:15`de Twelve Tree Copse Mezarlığı ‘nda başlayacak ve Morto Koyu’nda sona erecek. Büyük katılımın beklendiği halk yürüyüşü ise saat 10.00’da Alçıtepe Köyü’nde başlarken, Şehitler Abidesi'nin yanında bulunan morto koyunda sona erecek. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 13:30 da Morto koyunda ödül töreni gerçekleştirilecek. Yarış güzergahı 06.00 ile 17.00 arasında trafiğe kapatılacak. Maraton Fuarı ise 1-3 Ekim tarihleri arasında Çanakkale Merkez İskele Meydanı’nda düzenlenecek. Online kayıt ve detaylar ise www.barisicinkosuyorum.com web sitesinden yapılıyor.
HAZIRLIKLARI GTP TURİZM A.Ş. YÜRÜTÜYOR
Yarışma Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Türk Kanser Derneği, ve KALE grubu tarafından destekleniyor. Çanakkale Zaferinin 100. yılında Türkiye'ye ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandırmanın heyecanı içinde olduklarını belirten GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer, Ahmet Çelik ve Ziya Artam bu etkinliğin önemine değinerek, “Çanakkale Zaferinin 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında, her geçen yıl büyüyerek sürecek uluslararası büyük bir spor organizasyonu düzenlemeyi, ülkemizin ve tüm  dünyanın dikkatini manevi topraklarımıza yöneltmeyi arzu ediyoruz. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından TURKCELL İletişim A.Ş. bu önemli projenin dünya genelinde büyümesine katkılar sağlamak için isim sponsorluğu antlaşması imzaladı. Bu kapsamda organizasyonun resmi ismi TURKCELL Gelibolu Maratonu oldu. Dünyanın birçok noktasında katılan sporcular tarihin en önemli mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşlarının 100. yılında,  dünya barışının önemini 'Barış için koşuyoruz' sloganı ile vurgulayacaklar. Organizasyon kapsamında geçmiş dönemde web sitesimizden ilan edilen kapanış konser etkinliği ülkemizi yasa boğan, yüreklerimizi yakan, hepimizi derinden etkileyen,  Şehit haberlerimiz nedeniyle iptal edildi' dedi.

1.540 kez okundu