YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Türkiye’de Bir İlk... ÇOMÜ Hat ve Tezhip Atölyesi Açıldı

Türkiye’de ilk olan ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Hat ve Tezhip Atölyesi Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, İstanbul Rusya Başkonsolosu Andrey Podelyshev, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ve ÇOMÜ’lü akademisyenlerin katılımı ile açıldı.

21 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Açılış töreninde konuşan Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal, Türkiye’de bulunan 105 Güzel Sanatlar Fakültesinden sadece 13’ünde Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün olduğunu söyleyerek, Hat ve Tezhip Atölyesinin ise Türkiye’de ilk olarak ÇOMÜ’de açıldığının altını çizdi. Geleneklere sahip çıkılması anlamında bu atölyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köksal, atölyenin tefrişatlarının oluşturulması için verdiği desteklerden dolayı Rektör Acer’e teşekkür ederek toplumların, kurumların gelenekleri ile birlikte yaşadığını bu bağlamda kendi öz değerlerimize sahip çıkmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Öğr. Gör. Mustafa Hoşnut ise Hat ve Tezhip Atölyesinin kurulumunda desteklerini eksik etmeyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar’a, Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal’a teşekkür ederek atölyenin hat ve tezhibe meraklı olanları yetiştirmek adına çok önemli olduğunu belirtti. 

Bir milletin olmazsa olmaz unsurlarından birisinin kendi sanat eserlerini ve sanat dallarını korumak ve geliştirmek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer,  “Türk milletinin, İslam aleminin yüzyıllardır çok başarılı olduğu sanat dalları var. Dünyada ne tür gelişmeler olursa olsun milletlere özgü prensipler, değerler, sanat dalları asla değerini yitirmez. Hat ve Tezhip sanatı Türk İslam Sanatının çok önemli kollarından bir tanesi. Bunu Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde geliştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir şeye başlamak güzel ama onu devam ettirmek de bir o kadar önemli. Hayırlı uğurlu olsun”  dedi.

Konuşmaların ardından Hat ve Tezhip Atölyesi açılışı yapıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.645 kez okundu