YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Üniversiteli Gençlerin Robotları Çanakkale İçin Yarışacak

Çanakkaleli 8 üniversite öğrencisi, Romanya’da düzenlenecek Robochallenge 2017’de iki takımla Çanakkale ve Türkiye’yi temsil edecek. GESTAŞ Akademi bünyesinde mücadele edecek gençler, Japonya’daki finaller için vize almaya çalışacak.

03 Kasım 2017 tarihinde eklendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Robot Ekibi bu yıl 4-9 Kasım tarihleri arasında Romanya’da düzenlenecek Robochallenge 2017’de GESTAŞ’ın katkılarıyla yarışacak. ÇOMÜ’nün farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin bir araya geldiği 8 kişilik ekip, 4’er kişilik iki takımla Çanakkale’yi Romanya’da temsil edecek. GESTAŞ Akademi adı altında mücadele edecek üniversiteli gençler, derece elde ederek Aralık ayında Japonya’nın Tokyo şehrinde yapılacak finaller için vize almaya çalışacak. Gallipoli Robotic Team ve Hellespont Robotic Team adlı 2 ayrı takım ile Türkiye’yi ve Çanakkale’yi temsil edecek üniversiteli gençler Burak Can Demirkaya, Aydoğan Duran, Yavuz Ak, Gamze Gürbüz, Tuğba Göçen, Funda Ölmez, Zeynep Belhan ve Arda Dizdaroğlu’ndan oluşuyor.

AVRUPA’DA DÜZENLENEN EN KAPSAMLI ROBOT YARIŞMASI

GESTAŞ Akademi adı altında mücadele edecek 8 üniversiteli genç, Romanya’da başarı sözü verirken takım lideri Tuğba Göçen desteklerinden dolayı GESTAŞ’a teşekkürlerini iletti. Birçok ülkeden katılımın sağlandığı Romanya’daki Robochallenge’de ekipler, 10 farklı kategoride 3 gün boyunca yarışacak. Romanya’daki bu yarışma, Avrupa'da düzenlenen en kapsamlı robot yarışması olarak gösterilmekte. Gerekli yazılımlarla belli komutlar yüklenen mini robotlar, kendilerine ayrılan alanda belirli bir yöne doğru hareket ediyor; alanın dışında kalan robot turu kaybediyor. 

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.558 kez okundu