YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ünlü Yazarlar Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçti

İngiltere’nin tirajı en yüksek “The Telegraph Gazetesi” yazarlarından Alex Preston, Outdoor Swimming Dergisi yazarları Adrian Snodgrass ve Simon Mourie, 2018 Troia Yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçti.

06 Haziran 2018 tarihinde eklendi

Ulaştırma Bakanlığı’nın izni, Çanakkale Valiliği’nin koordinasyonu ve Wilusa Turizmin sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik sayesinde 2018 ve 2019 yıllarında daha fazla yabancı yüzcünün bölgemize gelmesi ve bölgemizin daha fazla tanınması için dünya çapında uluslararası reklam ve tanıtım amaçlı etkinlikte sabah saatlerinde Eceabat şehir merkezi halk plajından denize giren Alex Preston, Adrian Snodgrass ve aynı zamanda SwimTrek firmasının sahibi olan Simon Mourie yaklaşık 1 saat 20 dakikada Çanakkale Yat Limanı önündeki iskeleden karaya çıktı.

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Wilusa Turizmin sahibi Ahmet Çelik, “2018 Troia Yılı” kapsamında gerçekleştirdikleri organizasyonun önemine değinerek, “Yüzme etkinliğine katılan ekibin Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçmesi dünya çapında çok önemli bir haber. Her sene 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiğimiz Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme etkinliği öncesi bu etkinliğin yapılması bölgeye gelecek yarışmacı sayısında da bir artışa sebep olacak. Bu etkinliği 2018 Troia Yılı’nda yapmak da bölgenin turizm anlamında daha ileriye gitmesine ve dünya çapında bir haber olmasına sebep olacak" dedi.

 “The Telegraph Gazetesi” yazarlarından Alex Preston, Outdoor Swimming Dergisi yazarları Adrian Snodgrass ve Simon Mourie de yaptıkları açıklamada Çanakkale’de gerçekleştirilen böyle bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.903 kez okundu