YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Üvecik’teki Tarihi Mezarlar Koruma Altına Alındı

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Üvecik Köyü’nde sit alanı dışında yer alan Osmanlı Dönemine ait tarihi mezarlar koruma altına alındı.

14 Temmuz 2017 tarihinde eklendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 21 Haziran 2017 tarih ve 3898 sayılı kararında Ezine ilçesine bağlı Üvecik Köyü’nde sit alanı dışında kalan mülkiyetleri köy tüzel kişiliğine ait  mezarlık alanında tespit edilen Osmanlı Dönemine ait yaklaşık 15 mezarın koruma altına alınması kararlaştırıldı. Yapılan tespitlerde Osmanlı dönemine ait olduğu tespit edilen yaklaşık 15 mezar taşında başlık formlarının 3 adedinin hamidi fes, 12 adedinin de örfi destarlı kavuktan oluştuğu belirlenirken; yaklaşık 5 adet olan kadın mezar taşının ise 1 adedinin üçgen başlıklı, 2 adedinin taç başlıklı ve 2 adedinin de mantar başlıklı olduğu tespit edildi. Mezar taşlarının tarihlerinin incelenmesinde ise bunların 1786 ile 1882 yıllarında defnedildiği belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile bu mezarlar 1. dereceden korunması gereken kültür varlığı olarak tescillendi. 

(ÖZEL HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.402 kez okundu