YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Yüzlerce Çanakkaleli Kazdağları’nı Gezecek

Çanakkale Belediyesi’nin beş yıldır “Kazdağları’na Sahip Çıkmaya Gidiyoruz” sloganıyla düzenlediği ve kentlilerin hem Kazdağları’nın eşsiz güzelliklerini hem de bölgedeki altın arama faaliyetlerinin sonuçlarını birebir gözlemleyebildikleri Kazdağları gezilerinin 6.’sı 7 Mayıs 2016 tarihi itibariyle başlıyor.

02 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Dünyadaki sayılı oksijen kaynaklarından biri olan Kazdağları, barındırdığı endemik bitki örtüsü ve su kaynaklarıyla yeryüzü cenneti olarak adlandırılıyor. Çanakkale sınırlarında bulunan bu eşsiz bölgeyi tüm kentlilerin görebilmesi için beş yıldır devam eden Kazdağları gezileri, bu yıl da Mayıs ayı itibariyle başlayacak.

7 Mayıs 2016 Cumartesi günü başlayacak geziler, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın iki günü düzenlenecek. 7 Mayıs-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilk etabı gerçekleşecek olan geziler, Ramazan Ayından sonra 16 Temmuz tarihi itibariyle yeniden başlayarak, 28 Ağustos 2016 Pazar günü sona erecek.

Kentlilerin Kazdağları gezilerine Çanakkale Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden araçlarla başlayarak, ilk molalarını Bayramiç Evciler Köyünde veriyor. Profesyonel rehber eşliğinde düzenlenen gezi boyunca doğa yürüyüşleri gerçekleştiriliyor ve kentliler böylelikle Kazdağları’nın eşsiz güzelliklerini birebir görme fırsatı buluyor.

Alabalık Tesisleri'ni de görme şansı bulan katılımcılar, Ayazma'nın doğal ve eşsiz dokusunda doğa yürüyüşü gerçekleştirirken burada piknik yapma imkanı da buluyor. Balaban mevkiinde de gerçekleşen gezi ve molaların ardından ise Kazdağları gezisi tamamlamış oluyor.

Gezi boyunca, rehberler tarafından bölgeye dair bilgilendirmeler yapılırken, aynı zamanda son dönemde özellikle altın arama faaliyetlerinin bölgeye verdiği zararlar da katılımcılarla paylaşılıyor.

Kazdağları gezilerine katılım için rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Etkinliğe katılmak isteyen kentliler Çanakkale Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü İletişim Masalarına başvurarak ya da 444 17 17 nolu telefonu arayarak Çağrı Merkezinden randevu alabiliyorlar.

1.635 kez okundu