YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Kutsal Emanetler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunuldu

16 Ekim 2014 tarihinde eklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten toprak getiren engelli vatandaşları Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, “Çanakkale’den çıkıp hep birlikte başkentimize; Ankara’ya çok farklı bir heyecanla gelip, gelinciklerimizin temsili olan bu toprağı getirmiş olmanız, bizim için ayrı bir gurur vesilesi” dedi. Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bayrak ve toprağı sunan Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, Türkiye’de ve Çanakkale’de gerçekleştirilen tüm yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Biz, 253 bin 700 şehidimizin kanıyla rengini almış ay yıldızlı bayrağımız ile 57. Alay’dan almış olduğumuz şüheda toprağını engelli kardeşlerimizle 650 kilometre yürüyerek size getirdik. Bunun içerisinde 253 bin tane gelincik var. Tek bayrak altında Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden birlikte savaştıkları cephenin, barış ve huzur içinde yaşadıkları duygusu var. 77 milyon insanın gönlünden gelen birlik çağrısı var” diye konuştu.
“İNANIYORUM Kİ BU DAVRANIŞ ÜLKEMİN TÜM İNSANLARINA ÖRNEK TEŞKİL EDECEKTİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan da bayrak ve toprağı alırken, “Çanakkale’den Gelibolu’dan çıkıp hep birlikte başkentimize; Ankara’ya çok farklı bir heyecan ile coşkuyla gelip, gelinciklerimizin temsili olan bu toprağı getirmiş olmanız, bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Engelli kardeşlerim olarak bunu sizlerin gerçekleştirmesi; inanıyorum ki şu anda 77 milyon nüfusa ulaşmış olan ülkemin tüm insanlarına örnek teşkil edecektir. Böyle anlamlı bir dönemde ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı da Türkiye’nin nasıl bir, beraber, kardeş olduğunu, hep birlikte Türkiye olduğunu en güzel şekilde ifade edecek bir sembol olarak kabul ediyorum. Bu sembolü de İnşallah Cumhurbaşkanlığı makamımızın mutena bir yerinde, geleceğe istikamet verecek şekilde saklayacağımızı sizlere hatırlatmak istiyorum. Siz değerli kardeşlerimi şahsım, milletim adına tebrik ederken, bu işe öncü olan kardeşlerimi de kutluyorum” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A KALPAK HEDİYESİ
Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kalpak hediye eden Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Batdal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda Başkumandan olduğunu hatırlatarak, “Yüz yıl önce bu ülkeyi Başkumandanımız Mustafa Kemal Atatürk, cephede seferberlik başlatarak savunmuştu. Biz de, şimdi yüz yıl sonra gönül seferberliğini, barış seferberliğini başlattık ve bunun anısına o dönemlerde cephede giymiş olduğu kalpağın bir benzerini size takdim ediyoruz” dedi. Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuklarıyla tek tek ilgilenerek, sohbet etti.
‘YÜZÜNCÜ YIL SEFERBERLİK ÇAĞRISI, BÜYÜK YÜRÜYÜŞ PROJESİ’
 “Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında, engelli vatandaşlarımız, Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği'nden aldıkları toprak ile Türk bayrağını, 8 günlük yürüyüş ile Lapseki, Biga, Bandırma, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir ve Polatlı güzergahlarından Ankara'ya ulaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundular. 
(Kaynak: http://www.tccb.gov.tr)

1.138 kez okundu