YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

TÜRSAB’dan 2018 Troia Yılına Tam Destek

Tüm Bölge Yürütme Kurulları ve toplamda 400’e yakın acentesi ile Çanakkale’de bir araya gelen TÜRSAB, Troia Antik Kenti’nde düzenlenen etkinlikte 2018 Troia Yılına tam destek verdi.

21 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet, Çanakkale Körfez BYK Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ile TÜRSAB üyesi seyahat acentesi temsilcilerinin katıldığı “2018 Troia Yılı” lansman toplantısı 5 bin yıllık geçmişe sahip Troia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Troia Antik Kenti’ndeki Tahta At önünde düzenlenen kokteylde Troa Atı şeklinde yapılan pastayı kesen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet ile diğer katılımcılar 2018 Troia Yılı’nın hayırlı olması dileklerinde bulundu.

LANSMAN TOPLANTISI ANTİK KENTTEKİ TİYATRODA DÜZENLENDİ

Troia’daki antik tiyatroda gerçekleştirilen “2018 Troia Yılı” lansman toplantısında bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu topraklar üzerinde 5 bin yıl önce bir ve beraber yaşanılmasının öğrenildiğini ifade ederek, “Bu topraklar bizi hep bağrına bastı. Yorgun bu topraklar ama bıkkın değil. 5 bin yıl önce beraberce yaşamayı öğreten bu toprakları şimdi biz bağrımıza basıyoruz. Biz buradan ekmek yiyoruz. Bu taşların dili olsa, Bizi unutmayın biz burada beraber yaşadık. Siz kucaklaşmayı ve birleşmeyi öğrenin, ayrışmayı bırakın der bu taşlar” dedi.

Ulusoy, Çanakkale’ye borçlarının olduğunu ve bu borcun bitmeyeceğini de belirterek, “Yerli ve yabancı ziyaretçileri bu topraklara getirmek istiyoruz.Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki savaşların olduğu, bir savaştan iki devletin çıktığı ve bir savaşın kutlandığı, törenlerin yapıldığı tek yer Türkiye’dir. Ben zaten söylüyorum. Şöyle bir dünya haritasını göz önüne alın. Kuzey Amerika, Güney Amerika, İngiltere, Sicilya, Suudi Arabistan, Afrika, Japonya dikey, her taraf dikey. Allah'ın işine karışmayın kardeşim. Bize vazife vermiş biz de yatay yapmışız. Ne yaparsan yap bu topraktan geçeceksin. Geçin ama bizi rahatsız etmeyin. Doğru mu? Bu topraklar verimli topraklar. Seyahat Acenteleri Birliği olarak maddi, manevi her türlü desteği vereceğimizi burada ifade ediyorum. Çanakkale'ye bizim borcumuz var, bu borç bitmez” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE VİZE KONULACAK ÜLKE Mİ?

Konuşmasında Türkiye’ye vize konulması konusuna da değinen Başaran Ulusoy, “Tarihin belleklerine hücum etmeyeceksin. Evet, kullanarak korumayı öğrenmemiz lazım. Ama o kadar zenginlik vermiş ki Allah bize. Petrol vermemiş ama suyu, tarımı, güzel toprakları vermiş. Kazıyorsun Zeugma çıkıyor. Baraj yapmaya kalkıyorsun. Hasan Keyf mi? Baraj mı? Tercihini zor kullanan bir ülkeyiz. Avrupa ülkelerine sesleniyorum. Bizim sırtımızı okşayın, bizim sırtımızı kaşımayın. Kaşıdığınız zaman tırnaklarınız kırılır. Bizde hafif çizik olur ama ertesi gün o çizikler geçer. Ama sizin tırnaklarınız kolay kolay yerine gelmez. Bize vize koyuyorsunuz. Allah sizin cezanızı versin. Ne vizesi? Bu ülke vize koyulacak ülke mi? Medeniyet, Doğu'dan Batı'ya gelmiştir. Biz Doğu'nun sınırındayız. Bizim sınırımız kim? Avrupa. Avrupa'nın sınırı kim? Okyanus. Onlardan da olsa olsa yüzme şampiyonu olur” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (TÜRSAB’DAN 2018 TROİA YILINA TAM DESTEK)
2.068 kez okundu