YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

‘1. Çanakkale Kısa Film Festivali‘ Hazırlıkları Tamamlandı

Bu yıl birincisi düzenlenecek “Çanakkale Kısa Film Festivali” ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

09 Kasım 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na atfen “Çanakkale Ruhu”nu yansıtan kahramanlık, milli birlik ve beraberlik, barış ve dostluk, vatan için yapılan fedakarlıklar, vatan sevgisi gibi milli ve manevi değerlerin konu olarak seçildiği kısa filmlerin katılabileceği festival 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak.

Kısa Film Festivalinin amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan festival komitesi yetkilileri Çanakkale’de birincisi düzenlenecek bu etkinliğin önemine değinerek, “Kısa film, bilindiği üzere kısa zamanda bir görsel öğeyi en iyi ve çarpıcı şekilde seyirciye yansıtmaktadır. Kısa filmin diğer sinema türlerinden en belirgin farkı, kurallara ve yaptırımlara bağlı olmamasıdır. Özgünlüğü ve uygulama kolaylığı sayesinde, yönetmen ve yönetmen adaylarının önemli bir sanatsal uygulama alanıdır. Sinemanın toplumu değiştirmek ve dönüştürmek gibi önemli bir işlevi vardır. Diğer sanat dallarında olduğu gibi kısa film de içinde yaşanılan toplumun değerlerinden beslenmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “1. Çanakkale Kısa Film Festivali”nin amacı hiçbir menfaat gözetmeksizin ve hiçbir engel tanımadan vatanı ve milleti uğruna, sevdiklerinden ve canlarından vazgeçme, ait oldukları toprakların vatan olabilmesi ve ilelebet payidar olma mücadelesini vermede tereddüt etmeme fedakarlığı olan “Çanakkale Ruhu”nu yansıtabilmek; Sinema sanatını sevdirme ve tanıtmanın yanısıra, sinemanın toplumsal farkındalık oluşturması işlevini öne çıkarmaktır” dedi.

KISA FİLM FESTİVALİNİN JÜRİ ÜYELERİ BELLİ OLDU

Festivalde Yeşim Sezgin'in yönettiği "Çanakkale 1915" filmi yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek. Kısa film gösterimlerinin yanı sıra sinema ve televizyon dünyası üzerine bir panel, belgesel sinema üzerine ise Ertuğrul Karslıoğlu' nun katılımıyla workshop yapılacak.

Danışmanlığını sinema yazarı Fırat Sayıcı’nın üstlendiği festivalin başkanlığını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Enver Yolcu, yönetmenliğini ise Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz yapıyor.

Festivalin ana jüri üyeleri, Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, Oyuncu Ekin Türkmen ,Selçuk Ünv. Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Can, Çanakkale Onsekiz Mart Ünv. Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Hülya Önal, Uşak Ünv.Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr.Meral Özçınar Eşli,Sinema Yazarı Serdar Akbıyık ve sinema yönetmeni olan sürpriz bir isimden oluşuyor.

Festivalde birinci seçilecek filme 10, ikinciye 5, üçüncüye de 3 bin TL ödül verilecek.

(Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.533 kez okundu