YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

"100 Ses Gençlik Korosu"ndan Başkan Gökhan’a Ziyaret

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 35’e yakın üniversitenin gençlerinden kurulmuş olan “100 Ses Gençlik Korosu” Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.

02 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Uzman koro şefleriyle, geniş bir koro ağı çerçevesinde etkinliklerini gerçekleştiren 100 Ses Koro Okulu bünyesinde kurulan 100 Ses Gençlik Korosu, Çanakkale kampı kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la da bir araya geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Mete Gökçe önderliğinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden yaklaşık 35 üniversitenin öğrencilerinden oluşan gurubu ağırlayan Başkan Gökhan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Koro Şefi Mete Gökçe, koroda geleceğin müzik öğretmenlerini yetiştirdiklerini belirtirken, yılda 2 kez de kamp yaptıklarını kaydetti. Kış aylarında Kıbrıs’ta, yaz aylarında ise Çanakkale’de bir araya geldiklerini belirten Gökçe, Çanakkale’deki 3. kamp çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi. Gençlerin Çanakkale’yi çok sevdiğini belirten Gökçe, koro çalışmaları kapsamında sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda Kazdağlarının Ayazma bölgesini ziyaret ederek, hem gezi hem de temizlik çalışması yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın kent yaşamında kültür sanata büyük önem ve destek verdiğini belirten Gökçe, KKTC’de gerçekleştirilen Uluslararası Korolar Festivaline katılarak destek veren Başkan Gökhan’a bir kez daha teşekkür etti.

Kıbrıs’taki festivalin çok güzel geçtiğini belirten Başkan Gökhan ise, misafirperverliklerinden dolayı Koro üyelerine teşekkürlerini iletti. Koro Şefi Mete Gökçe’nin çalışmalarıyla Çanakkale’de koro müziği etkinliklerinin ivme kazandığını belirten Başkan Gökhan, bu etkinliklerin ve başarının giderek artacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Gençleri Çanakkale’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Gökhan, kamp kapsamında Kazdağlarına gidecek olan koro üyelerine de bölge hakkında bilgiler verdi. Kazdağlarının doğal güzelliklerinin yanı sıra, bölgeyi tehdit eden madencilik faaliyetlerine ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökhan, gençlerin de bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Gökhan’ın gençlerden gelen soruları da yanıtladığı ziyaret sonunda koro üyeleri ‘Yurdu Tanıyacağız’ marşını seslendirdi.

1.719 kez okundu