YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

100 Yıl Önce Arkalarına Bakmadan Gitmişlerdi

Son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası’ndan ayrılmasının 100. yılı kapsamında Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyünde tören düzenlendi.

09 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Seddülbahir Köyü’ndeki Atatürk Anıtına çelenk konulup saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan  Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göztepe yıllardır Alçıtepe Köyü’nde düzenledikleri törenin bu yıl ilk kez Seddülbahir Köyü’nde gerçekleştirdiklerini belirterek, 9 Ocak 1916’da son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası’ndan ayrıldığını ve buna çok önem verdiklerini söyledi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenleri gibi bu töreni de çok önemsediklerini belirten Sefer Göztepe etkinliğe katılımın her yıl daha da arttığını söyledi.

Törende ayrıca Eceabat Kaymakam Vekili Yusuf Kaptanoğlu da günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve ÇATUD üyeleri tarafından Çanakkale şehitlere yazılan şiirler okundu.

Etkinlik Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı’nın gösterisi ve Avcılar Belediyesi “Binbir Çiçek Kadın Korosu”nun seslendirdiği Çanakkale Türküsü ile sona erdi. Tören sonunda ise Mevlit okutularak katılanlara pilav ikramında bulunuldu.

Törene Eceabat Kaymakam Vekili Yusuf Kaptanoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği  Başkanı Sefer Göztepe, muharip gaziler, askeri yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

(Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.943 kez okundu