YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

101 Motosikletli 101 Gazi İle Çanakkale’de Buluştu

İstanbul’da bulunan bazı motosiklet derneği üyeleri Çanakkale Savaşları’nın 101. yılı sebebiyle 101 motosikletle başladıkları etkinlikte Çanakkale’de 101 muharip gazi ile bir araya geldi.

20 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

İstanbul’dan başlattıkları “101. Yılında 101 Motosiklet ve 101 Gazi Sürüşü” projesini Çanakkale kordon boyunda ünlü Troy Atı önünde tamamlayan İstanbullu motosiklet sevdalılarını burada Çanakkale Vali Vekili Saim Eskioğlu çiçeklerle karşıladı. İstanbul’dan 101 muharip gazinin de katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Vali Vekili Saim Eskioğlu bu projenin Çanakkale Valisi Hamza Erkal tarafından da desteklendiğini belirterek, “Aslında sayın valimiz bugün burada sizleri karşılamak istiyordu. Ancak bir program sebebiyle kendisinin Amerika’da olmasından dolayı onun yerine sizleri burada ben karşılıyorum. Motosiklet sevdası gerçekten çok önemli. Hem milli manevi değerlerimize katkı sağlayacak boyuta ulaşması, hem de sosyal ve kültürel faaliyete öncülük etmesi, motosiklet sporunun bu şekilde anlaşılması ve yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

“BİZLER GÜNÜMÜZDE AT YERİNE MOTOSİKLET KULLANIYORUZ”

İstanbul’daki motosiklet derneği üyeleri adına ortak bir açıklama yapan Özgürlük Sürücüleri Motosiklet Kulübü Başkanı Emre Mühürdaroğlu ise etkinliğe İstanbul’daki bazı motosiklet dernek ve kulüplerinin de destek verdiğini ifade ederek, “Bizler günümüzde artık at yerine motosiklet kullanıyoruz. Demir atlarımıza biniyoruz. Milliyetçi ve vatanını seven insanlardan oluşan bu ekip ülke için çok şeyler yapmış, bize bu ülkeyi hediye etmiş. Bizlerde onların sayesinde sokaklarda özgürce motosikletlerimizi kullanıp gezilerimizi sürdürebildiğimiz gazilerimize teşekkür etmek amacıyla bu organizasyonu düzenledik” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kendigel de etkinliği düzenleyen motosiklet derneklerine teşekkür ederek; “Savaşta yaşanan şartların ne kadar kötü olduğunu bizler biliyoruz. Bizler artık böyle şeyler istemiyoruz. Dileriz bu savaşlar biter, yok olur. Bu etkinliğin bir parçası olmak bizleri de mutlu etti” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Saim Eskioğlu etkinliğe katılanlara çiçek ve günün anısına bir plaket takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

(HABER/GÖRÜNTÜ: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (101 MOTOSİKLETLİ 101 GAZİ İLE ÇANAKKALE’DE BULUŞTU)
2.411 kez okundu