YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“102 Yıl Önce Savaştık, Bugün İse Dostuz”

Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı ziyaret etti.

02 Mart 2017 tarihinde eklendi

Konuğunu makamında ağırlayan Belediye Başkanı Özacar, dünyanın çok uzak iki ucunda bulunan ülkelerin savaş vesilesiyle ortak bir tarihte buluştuğunu belirterek, Savaşlar ve savaşların beraberinde getirdiği olumsuzlukların geçmişte kaldığına dikkat çekti. “Bu tür ziyaretlerden büyük keyf alıyoruz” diyen Özacar, tüm dünyanın huzura kavuşması ve savaşların son bulmasının en büyük dilekleri olduğuna vurgu yaptı.

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr da, Gelibolu’da bulunmaktan şeref duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Gelibolu bizim için çok büyük önem taşıyan bir kenttir. Bütün dünyaya göstereceğimiz en iyi dostluk tablosu bugün burada. 102 yıl önce savaştık, bugün ise dostuz. Bu dostluğu sürdürmeli ve insan ilişkilerini güçlendirerek, işbirliği içerisinde olarak pekiştirmeliyiz.”

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Mustafa Özacar, misafir büyükelçiye Anzac askerini kucaklayarak tedavisinin yapılması için sipere taşıyan Türk askerini sembolize eden plaket hediye ederken, Büyükelçi Cur’da savaşı bizzat yaşayan 12 Yeni Zelandalı askerin anılarının yer aldığı “Gelibolu’nun sesleri” isimli bir kitap ile karşılık verdi.

Oldukça samimi bir havada karşılıklı sohbet şeklinde geçen ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.779 kez okundu