YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

106 Yıl Önce Arkalarına Bakmadan Gitmişlerdi

Son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası’ndan ayrılmasının 106. yılı kapsamında Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyünde tören düzenlendi.

09 Ocak 2022 tarihinde eklendi

Seddülbahir Köyü’nde gerçekleştirilen tören Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Canpolat’ın yanısıra il protokolü ile gaziler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir şunları söyledi: “9 Ocak 1916, bu topraklara hadsizce saldıranların, merhum Akif'in ifadesiyle “bu topraklara hayasızca saldıranların” yine bu topraklardan çekilip gittikleri, askeri tabirle firar ettikleri gündür. Biz Türk milleti olarak uğruna ne bedeller ödemiş olduğumuz bu toprakları yaklaşık 8 ay süren şanlı ve şerefli bir savunmanın sonunda bir kez daha korumayı bildik ve bu topraklarda biz haklı bir müdafaa yaparak vatanımızı, kutsalımızı ve ezanımızı koruduk. Mehmetçiğin iman dolu göğsüyle vatana ve millete olan bağlılığıyla vermiş olduğu bu mücadele sonunda bütün dünyaya “Çanakkale Geçilemez” dedirttik”

Tören yapılan konuşmaların ardından şehitler için Kur-an-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından konuklara ikram sunulması ile sonra sona erdi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.444 kez okundu