YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

106 Yıllık Destan “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımıyla kutlandı.

18 Mart 2021 tarihinde eklendi

Etkinlikler sabah saat 10.00’da Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Ardından TBMM tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına 3972 Sayılı Kanunla Çanakkale'ye verilen ve üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazan altın kahramanlık madalyası Türk Bayrağı’na takılarak göndere çekildi ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğin ardından ise törenlerinin ikinci bölümü Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirildi. Saat 12.00’de çelenk sunumuyla başlayan törenler saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ile devam etti. Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Protokol konuşmalarının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, Şehitlik defteri imzalanıp, kabirlerine karanfil bırakılarak Mobil Müze gezildi.

Törenler Çanakkale Boğazı’nda Deniz Kuvvetleri geçit töreni ve “Türk Yıldızları” ekibinin gösterisi ile devam etti. “Çanakkale Şehitler Abidesi 81 Genç 81 Bayrak Programı” kapsamında 7 genç tarafından 7 bayrak tesliminin ardından ise tören programı sona erdi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

8.004 kez okundu