YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

107 Yıllık Destan “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü törenle kutlandı.

18 Mart 2022 tarihinde eklendi

Etkinlikler sabah saat 10.00’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Ardından TBMM tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına 3972 Sayılı Kanunla Çanakkale’ye verilen ve üzerinde “Çanakkale Geçilmez” yazan altın kahramanlık madalyasının Türk Bayrağı’na takılıp göndere çekilmesinden sonra, 21 pare top atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından katılımcılar etkinliklerin ikinci bölümü için Şehitler Abidesi’ne geçtiler.

Törene Milli Savunma Bakanı Bakan Hulusi Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yetkilileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İKİNCİ TÖREN ŞEHİTLER ABİDESİ’NDE YAPILDI

Çanakkale il merkezinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından ise ikinci tören Gelibolu Yarımadası’nda Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı saat 12.20’de başlayan tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Tören Şehitler için Kuran-ı Kerim okunması, şehitlik defterinin imzalanıp kabirlerine karanfil bırakılması ve Çanakkale Boğazı’nda Deniz Kuvvetleri’nin geçit töreni ile sona erdi.

HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.712 kez okundu