YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101.Yıl Tören Programı Açıklandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü programı belli oldu.

07 Mart 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili olarak Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü etkinlikleri 8 Mart 2016 Salı günü sabahı 06:15’te Protokol mensuplarının katılacağı  TCG Nusret Mayın Gemisi’nin bundan 101 yıl önce mayın döktüğü güzergahta temsili mayın döküşü ise başlayacak.

12 Mart 2016 Cumartesi günü ise 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü açılış töreni gerçekleştirilecek. Çimenlik Kalesi’nde saat 10:00’da başlayacak törenin ardından ise “Halk Yürüyüşü ve Halk Koşusu” düzenlenecek.

14-15-16 ve 16 Mart tarihlerinde ise konferanslar, paneller, söyleşiler, tiyatro ve film gösterileri, sergiler ve konser etkinlikleri yapılacak.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIN DA TÖRENLERE KATILMASI BEKLENİYOR

18 Mart Cuma günkü törenler ise sabah 08:30'da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Ardından 18 Mart Stadyumundaki tören alanına geçilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılmasının beklendiği Çanakkale’deki törenlerde saat 09:30'da TBMM tarafından Çanakkale şehrine verilen altın madalyanın Türk bayrağına toka edilip İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak. Tören Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü’nün gösterisi ve resmi geçit töreni ile sona erecek.

İKİNCİ TÖREN ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE YAPILACAK

Aynı gün ikinci tören ise Şehitler Abidesi’nde saat 14:30’da gerçekleştirilecek. Şehitler Abidesi karşısındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından günün anlam ve önemi ile konuşmalar yapılacak. Şehitlik defterinin imzalanıp sembolik şehitlikte şehitler için dua edilmesinden sonra denizden gemilerin resmi geçit töreni izlenecek. Tören Türk Yıldızlarının uçak gösterisi ise sona erecek.

18 Mart Cuma günü ayrıca Çanakkale il merkezinde şehitler için Şehitler Camii'nde Mevlid-i Şerif okunacak. Gecede fener alayı düzenlenip havai fişek gösterisi yapılacak.

19 Mart tarihinden 26 Mart tarihine kadarki etkinliklerde ise yine çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

ETKİNLİK PROGRAMININ TAMAMINI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ:

http://www.canakkale.gov.tr/Files/Duyurular/etkinlikler/2016/18-mart-sehitleri-anma-gunu-ve-canakkale-deniz-zaferinin-101-yil-donumu.pdf

6.599 kez okundu