YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

18 Mart'ta Çanakkale’de Okullar Tatil

Çanakkale Valiliği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü törenleri sebebiyle 18 Mart Cuma günü Çanakkale il merkezi ile ilçelerdeki okulları tatil etti.

15 Mart 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü törenler ve etkinliklerle kutlanacaktır. İlimiz açısından büyük önem arz eden bu törenlere katılımın yüksek tutulabilmesi için 18 Mart 2016 tarihinde Çanakkale ve ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları 1 (Bir) gün süreyle tatil edilmiş olup, resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personel ise 1 (Bir) gün süreyle idari izinli sayılmaları hususunu rica ederim.”

CADDELERİN ÇOĞU 18 MART CUMA GÜNÜ TRAFİĞE KAPATILACAK

Bu arada 17 ve 18 Mart tarihinde il merkezinde trafik tedbirleri de alınarak çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapatıldı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “17-18 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Çanakkale Deniz Zaferinin 101.Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, ilimizde çok sayıda protokolün katılımı ile kutlanacağından, söz konusu tarihlerde programlar boyunca alınacak güvenlik tedbirlerine istinaden 17-18 Mart 2016 tarihlerinde, İlimiz, Atatürk Caddesi, Lozan Caddesi, Ümit Serdaroğlu Caddesi, Şeker pınar Caddesi, Marmara Sokak İnönü Caddesi, Demircioğlu Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Balıkesir Caddesi, Atikhisar Caddesi, Pirireis Caddesi, Troya Caddesi, Stadyum Caddesi, Şehit Gürol Caddesi, Yalı Caddesi, Gazi Bulvarı, Mehmetçik Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Ziveriye Sokak, Lise Caddesi ve Ordu Sokağına araç park edilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Belirtilen Caddeler ve güzergâh üzerinde sorumluluğunuzda bulunan ve ücreti karşılığında vatandaşa park etme hakkı tanınan bölümler bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın belirtilen tarihlerde mağduriyet yaşamaması için görevlileriniz tarafınızdan önceden bilgilendirilmesi ve bu alanlara ücret karşılığı araç park ettirilmemesi; 

Ayrıca; 18 Mart 2016 günü törenler programı boyunca, Atatürk Caddesi, Truya Caddesi, Pirireis Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, İnönü Caddesi, Ziveriye Sokak, Lozan Caddesi, Şekerpınar Caddesi ve Marmara Sokak yol güzergâhı araç trafiğine kapatılacaktır. Bu nedenle; Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için araç trafiğine kapacak olan Cadde ve Sokak üzerindeki Halk Otobüsü güzergâhlarının alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi, görevlilerimizin ikaz ve uyarı işaretlerine uymalarını, zorunlu haller dışında özel araçlarını kullanmamaları ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda duyuruların yapılması hususu kamuoyuna önemle duyurulur”

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

4.121 kez okundu