YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

1915 Çanakkale Köprüsü Boğazların Eyfel Kulesi Olabilir

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Avrupa ve Asya yakalarını birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarının turizme açılmasının şehir turizmi için eşiz bir fırsat olacağını söyledi.

31 Mayıs 2021 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer şunları söyledi: “Ülkemiz ve Çanakkale turizmi açısından çok önemli bir değer yaratacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü 2023 metre 2 ayak arası açıklığı ile dünyanın bu alandaki en uzun köprüsü ünvanına sahip olacak. Özellikle Avrupa'dan Anadolu'ya karayolu trafiğinde zaman ve mesafe konusunda büyük avantajlar sağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale İstanbul arasındaki mesafeyi 2,5 saate düşürürken, özellikle Balkan coğrafyasından ve Avrupa'dan gelen araç trafiğinin öncelikli geçiş noktası olacaktır. Bunun yanısıra birçok sektöre sağlayacağı lojistik avantajları nedeniyle önemli katkı sağlayacak. 1915 Çanakkale Köprüsünün ayaklarının yüksekliği, Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi 300 metrelik Eyfel Kulesi'nden 318 metre yüksekliği ile daha ihtişamlı, cazibesi ve hikayesi çok daha güçlü olacaktır. En üst noktasındaki panoramik Asya ve Avrupa’yı içine alan, bir yandan Gelibolu Yarımadası ve Gökçeada, diğer yanda Lapseki ve Çanakkale  manzarası ile  olağanüstü bir deneyim sunacaktır. 1915 Çanakkale Köprüsünün ayaklarının turizme açılması Türkiye ve Çanakkale turizmi için eşsiz bir fırsattır. Bu çalışma bölge turizmine çok önemli bir değer katarken tüm dünyada ölmeden yapılması gereken sıra dışı bir deneyim sunacaktır. Konuyu gündeme getiren Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan'a ÇATOD olarak teşekkür ediyor, Çanakkale ve Türkiye turizmi çok önemli bir değer üretecek 1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının turizme açılmasını ÇATOD olarak çok güçlü bir şekilde destekliyoruz.” 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan sosyal medyada yaptığı paylaşımda 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün ayaklarının turizme açılmasının önemine değinerek şunları söylemişti: “1915 Çanakkale Köprüsü'nün kırmızı beyaz Türkiye Bayrağı kuleleri 318 metre. Kulelerdeki asansörü açalım turizme çatlasın 300 metrelik Eyfel.”

1915 Çanakkale Köprüsünün 318 metrelik ayakları turizme açılırsa asansörle en üst kısma çıkacak olan ziyaretçiler buradan Marmara ve Ege Denizi ile bölgenin muhteşem görüntüsünü izleme fırsatı bulabilecekler. 

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

16.932 kez okundu