YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

"1915 Siper Canlandırma Projesi"nde Sona Doğru

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda Alçıtepe Köyü'nde bulunan Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi arkasındaki alanda yapımı tamamlanan "1915 Siper Canlandırma Projesi" yakında ziyarete açılacak.

11 Mayıs 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında siperler aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde hazırlandı. 330 metre uzunluğunda olan siper canlandırması savaş dönemindeki aynı ölçülerini barındırarak siperde yaşama hissi veriyor.

"1915 Siper Canlandırma Projesi" ile o dönem savaşa katılan askerlerin anı, günlük ve dönem fotoğrafları seçilerek siperlerde yaşanan bir gün, 12 başlık halinde seslendirme desteğiyle canlandırıldı.

Çok yakında ziyarete açılacak olan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale Tarihi Alan bölgesi açık hava müzesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gelen ziyaretçiye Çanakkale ruhunu daha iyi aksettirecek, Çanakkale ruhunu daha iyi hissettirecek siper canlandırma çalışmamız artık sona geldi. Çok yakında burayı gelen ziyaretçimize açık hale getireceğiz" dedi.

"1915 SİPER CANLANDIRMA PROJESİ" DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
10.668 kez okundu