YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“2018 Troia Yılı” İle İlgili Çalışmalar Sürüyor

2018 yılının “Troia Yılı” ilan edilmesi ile ilgili çalışmaları yürüten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) başta olmak üzere Çanakkale’de ki tüm STK’lar Ankara’da ziyaretlerde bulundular.

16 Şubat 2017 tarihinde eklendi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ziyaret edilen kişiler arasında yer aldı. Ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Çanakkale’mizin önemli kültürel mekanları arasında yer alan Troia Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesine girmesinin 20. yılı olmasını önemsiyoruz. Bizler Çanakkale’mizin her anlamda örnek şehir olmasını istiyor ve bunun için çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerek Kültür ve Turizm Bakanımızla gerekse Müsteşarımızla görüşmeler yaptık. Kendileri de ‘2018’in Troia Yılı’ olmasına sıcak bakıyorlar” dedi.

Troia’nın Çanakkale ve Türkiye tarihi kadar, dünya  için de kıymetli değerlerden biri olduğunu belirten Turan, “Esnafımız ve Çanakkale’miz için önemli bir karar olacak.Tarihe şahitlik eden Çanakkale’mizin kültür mirasının korunması ve yaşatılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda Bakanlığımız ve ÇTSO Turizm Komitemizle istişareli bir şekilde ilerleyeceğiz. Çanakkalemiz marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” şeklinde konuştu.

(HABER/FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.115 kez okundu