YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

30 Kilogramlık Boyu Kadar Balığı İşte Böyle Yakaladı

(ÖZEL HABER) - Çanakkale’de 29 yıldan buyana nefesini tutarak denizin 25-30 metre derinliklerine dalarak zıpkınla balık avlayan 43 yaşındaki Müjdat Turan, vurduğu son balıkla herkesi şaşkına çevirdi. Denizin metrelerce dibinde zıpkınla 30 kilogram ağırlığındaki Akya’yı vurmayı başaran tecrübeli avcı kendi boyu kadar olan balığı güçlükle sahile çıkarabildi.

05 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

Çanakkale’de yaşamını sürdüren ve aynı zamanda sualtı sporlarına da gönül veren birisi olan Müjdat Turan’ın Dinamik ve Küp Apnea dalında birçok Türkiye dereceleri de var. Su altında 5 dakika nefes almadan kalabilen ve antrenmanlarında 6,5 dakikalık su altında nefessiz kalma süreleri de olan Müjdat Turan aynı zamanda usta bir balık avcısı. Sualtında uzun süre kalma yeteneği sebebiyle de zıpkınla denizde balık avlama konusunda büyük bir avantaj elde eden Müjdat Turan yaklaşık 25-30 metreye kadar dalarak dipte 3,5- 4 dakika kadar nefessiz kalabilerek boyu kadar balıkları vurabiliyor.

SON VURDUĞU BOYU KADAR BALIK 30 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

Çanakkale Boğazı’nda belirli bölgelerde dalış yaparak nefes almadan derinlere dalarak zıpkını ile balık avlayan Müjdat Turan önceki gün de yine devasa bir balık vurdu. Denizin metrelerce dibine tüpsüz olarak dalan Müjdat Turan aniden karşısına çıkan devasa büyülükte Akya sürüsünü görünce içlerinden en büyük olanı gözüne kestirdi ve zıpkınını balığa doğru yönelterek tetiğe bastı. Zıpkının ipinin bulunduğu makarayı da açan Müjdat Turan balığın hızla kendisini sürüklemesi üzerine zor anlar yaşadı. Deniz altında kısa süren sürüklemenin ardından devasa balığı yakalamayı başaran usta avcı Akya balığını önce yakınındaki botuna, oradan da kıyıya çıkardı.

Kıyıya çıkardığı Akya balığının yaklaşık 30 kilogram ağrılığında olduğunu belirten Müjdat Turan bu balığı  “Örümcek Tekniği” ile vurduğunu belirterek, “Örümcek Tekniği orta suda askıda kalarak zıpkınınızı biraz göğüs hizasında saklamak suretiyle beklemektir. Bir nevi orta suda Agaşon gibi. Bu teknikte ağırlığınızın ayarını daldığınız derinliğin 3/1'inde nötr kalacak şekilde ayarlamalısınız. Avınız size yaklaşırken ani hareketlerden kaçınarak sessiz sakin bir şekilde avınıza odaklanıp zıpkınınızı yavaş bir şekilde uzatarak nişan alıp tetiği düşürmelisiniz. Bu teknikle orta sudaki avcıları yani Torik, Palamut, Lüfer, Kofana, Liça, Akya ve Orkinos gibi avları yapabilirsiniz. Bu 30 kilogramlık Akya’yı da bu şekilde avladım” dedi.

Çanakkale’de avladığı birbirinden büyük balıklarla dikkatlerini üzerine çeken Müjdat Turan 2004 yılında da 50 kilogramlık bir Akya balığı vurmuştu.

(ÖZEL HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
9.162 kez okundu