YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“4. Çanakkale Korolar Festivali” Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Belediyesi'nin ana destekçisi olduğu “4. Çanakkale Korolar Festivali” etkinlikleri başladı.

06 Temmuz 2017 tarihinde eklendi

ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezinde saat başlayan festivalin açılış törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ve çok sayıda kentli katılım gösterdi. Törende açılış konuşmasını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Mete Gökçe yaptı. Gökçe konuşmasında; “Korolar Festivali’nin akademik anlamda birleşme çerçevesinde olabildiğince önemli. Hem birbirleri ile hem de Çanakkale halkı ile şehirde yaşayan herkesle kaynaştırmak için büyük bir koro olmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda da büyük ülke içerisinde büyük bir koro olabilirsek, barış içinde birbirimizi anlayabilirsek daha çok gelişebileceğimize inanmaktayız“ dedi.

Gökçe’nin ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye Belediye Başkanı Ülgür Gökhan çıktı. Başkan Gökhan, Çanakkale’ye kültürün ve sanatın yakıştığını ifade ederek; “Özellik Çanakkale ve Kurutuluş Savaşları sonrasında kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, bağımsız bir ülkenin özgür insanları olarak artık ülkemizin kalkınması için elimizden gelen çabayı gösterme zamanı gelmiştir. Bu kalkınma yalnız ekonomik ve sosyal anlamda değil kültürel anlamda da kalkınma zamanı gelmiş ve giderek gelişme noktasında olacaktır. Yeter ki bugünkü sıkıntılarımızdan bir nebze olsun kurtulabilelim ve bu bağlamda bu noktaya göz dikebilelim” dedi.

Başkan Gökhan; “Kültür ve sanat bir toplumun en önemli damarlından bir tanesidir. Biz, korolar festivaline ev sahipliğinin dördüncüsünü yapıyoruz. Dün gece çok güzel bir başlangıç oldu. Festivali halkla beraber açtık. Eğlendik, güldük, dans ettik. Festivale uygun bir açılış töreni gerçekleştirdik. Herkes mutluydu, çünkü ortada sanat vardı. Demek ki, sanat insanı mutlu eden bir kavram. Bu noktada sanatın ve kültürün Çanakkale’ye çok yakıştığını söyleyebilirim. Sloganımız ‘Çanakkale Barışın Kenti’ diyoruz. Artık savaşlarla değil. Barış kültür ve sanat ile anılmak istiyoruz” dedi.

Festivalin uluslararası bir noktaya gelebilmesi için imkan sunmaya hazır olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Biz, bu etkinliği 18 Mart Üniversitemize borçluyuz. Çünkü o olmasaydı festival olmayacaktı. O zaman bunu renklendiren gençlerde olmayacaktı. Diğer aktörler ile Mete hocamızın önderliğinde bu festivalimiz gerçekleşiyor. Finalinde güzel olacağına inanıyorum. Bundan sonra uluslararası olması noktasında imkanlarımızı sunacağız” dedi. Başkan Gökhan son olarak; “Geleceğimizi kaybetmediğimiz, pırıl pırıl umutları yeşerttiğimiz, huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız yarınları umut ediyorum. İnanıyorum ki, aynı bir koro gibi çok sesli, çok renkli, ama ahenkli bir ortak seste buluşmak hepimizi birleştirecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonrasında festivale katılan tüm koroların şefleri sahneye davet edilerek konuklara tanıtılmasının ardından koroların konserlerine geçildi. Korolar Festivali etkinlikleri 9 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.572 kez okundu