YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

400 Turizm Acentesi Çanakkale’de Bir Araya Gelecek

TÜRSAB 2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesinden sonra tüm Bölge Yürütme Kurulları ve toplamda 400’e yakın acentesi ile 21 Ekim’de Çanakkale'de bir araya gelecek.

17 Ekim 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç ve Genel Sekreter Ahmet Çelik, Çanakkale’de ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, “TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un da katılacağı programda, 2018 Troia Yılı'nın tanıtımı turizmciler tarafından yapılacak. Troia'nın uluslararası bilinirliliği üzerinden dünya genelinde güçlü  bir iletişim, kültür ve turizm hamlesinin hedeflendiği 2018 Troia Yılında, yurtdışı pazarlarda önemli pozitif yönde bir hareketlilik hedefleniyor. Anadolu'nun kadim değeri olan Troia'nın ülke genelinde bilinirliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalarla, yurtiçi pazarda da  2018 Troia yılına yönelik yurtiçi turların artması bekleniyor. 400 seyahat acentesinin katılmasının beklendiği programda, turizmciler profesyonel rehberler eşliğinde Troia Antik Kentini ziyaret ederek bilgi alacaklar. 2018 Troia yılının ilanı ve projenin de tanıtımının yapılacağı TÜRSAB 4. Genişletilmiş BYK'lar toplantısı 3 gün boyunca devam edecek. TÜRSAB üyesi seyahat acenteleri Ayrıca rehberler eşliğinde Troia antik kentini ziyaret edecekler” dedi.

TROİA 2018 YILI ÇALIŞMALARINA TÜRSAB’ DAN TAM DESTEK

TÜRSAB olarak  2018 Troia Yılı’na tam destek verdiklerini belirten düzenleyen TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç ve Genel Sekreter Ahmet Çelik, “Troia'nın Unesco Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. yıl dönümü olan 2018 yılı aynı zamanda Avrupa Parlementosu tarafından Avrupa Kültür Miraso Yılı ilan edildi. Çanakkale'li turizm işletmecilerinin başlattığı 2018 Troia Yılı projesi, Çanakkale'nin önde gelen siyaset, bürokrat ve özel sektör çevrelerinin desteklemesiyle, kamuoyunda çok güçlü bir destek gördü. Çok çeşitli fuar ve tanıtım çalışmasının neticesinde,  2018 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Troia yılı ilan edildi. Kamu, Sivil Toplum  ve Özel Sektör  Kuruluşlarının 2018 yılı boyunca Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Bilim alanlarında ulusal ve uluslararası etkinlikler yapmasının planlandığı 2018 Troia yılına TÜRSAB olarak tam destek veriyoruz. Bu kapsamda Çanakkale'de ilk kez genişletilmiş BYK'lar toplantısı yapılarak, Troia 2018 Yılı'nın Türkiye'de faaliyet gösteren Seyahat Acentaları tarafından benimsenmesi ve 2018 yılı programlarında Troia ve çevresine daha geniş yer vermesi hedefleniyor” dedi.

21 Ekim’de Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan “TÜRSAB 4. Genişletilmiş BYK Toplantısı” kapsamında  Troia Antik kentinde basın toplantısı düzenlenecek. 400’e yakın katılımcı ayrıca 22 Ekim 2017 Cumartesi günü de Gelibolu Yarımadası’nı gezecekler.

(HABER / FOTOĞRAF : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.252 kez okundu