YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

42. Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

Çanakkale'de 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan “42. Turizm Haftası” etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

16 Nisan 2018 tarihinde eklendi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’un dışında TÜRSAB Çanakkale Temsilciliği, ÇATOD ve Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasının ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale’nin bir destanlar kenti olduğunu belirterek; “Nüfusumuzla, coğrafi büyüklüğümüzle kıyaslanmayacak bir kültürel tarihsel mitolojik ve turistik öneme sahip ilimiz var. Tam 5 bin yıllık tarihe tanıklık ediyoruz. Mitolojik Troia Destanından yakın geçmişimizin şanlı Çanakkale Destanına kadar yaşanan olaylara ev sahipliği yapmış bir şehir. UNESCO’nun dünya kültür mirasları listesine koyduğu Troia Antik Kenti, Parion ve Assos yine Çanakkale'mizde yer alıyor. Turizm artık global dünyanın en iyi tanıtma ve tanınma aracı. Dünyanın ve ülkenin geçmişi düzeyi ile ilgili doğru orantılı olarak gelişen en canlı sektör” dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göktepe, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, STK temsilcileri, turizm işletmecileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenin ardından yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinlikler kordon boyunda yer alan ünlü Troy Atı önünde düzenlenen kokteyl ile devam etti.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.355 kez okundu