YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

"5. Biohukuk Buluşması" Ayvacık’ta Gerçekleştirildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Biohukuk Araştırma Merkezi ve Ayvacık Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen "Biohukuk-Doğan olan" temalı etkinlik Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı Sivrice bölgesinde gerçekleştirildi.

16 Eylül 2016 tarihinde eklendi

Ayvacık Belediyesi'nin ev sahipliğinde her yıl sonbahar mevsiminde Istanbul Medipol Üniversitesi Biohukuk Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Biohukuk Perspektifiyle-Doğal Olan" konulu ulusal konferans büyük ilgi gördü. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ve çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantı Prof. Dr. Yücel Sayman tarafından organize edildi.

Hukuk ve tıp uzmanlarının buluştuğu etkinliğin açılışını yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin bölgede böylesine önemli bir etkinliğin düzenlenmesi ve buna ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, "Ülkemizin değerli akademisyenlerinin bölgemize gelerek her yıl değişen gelişen Ayvacık'ı gözlemlemeleri ve farklılıkları bize aktarmaları önemli bir olgudur. Bu yılki konu olan "Doğal Olan" olgusundan da bahsetmek istiyorum. İlçemizin birçok bölgesinde tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzelliklerle doludur. Sadece Kazdağları'nda kendiliğinden yetişen doğal endemik bitkiler doğallığın örneğidir. Ayrıca Ayvacık'ın değeri olan el halıları vardır. Bu halılar doğal olarak kök boyaları ile dokunur. Bu halıları dokuyan bayanlar, kendi iç dünyalarını yansıtan motifler dokurlar bu halıların üzerine. Bu motifleri herhangi bir şeması olmadan doğal olarak büyük bir mühendislikle halı desenine yerleştirilmektedir. O yüzden bu halılara doğal el halısı diyoruz. Biohukuk Dünya çapında henüz yeni tartışılmakta olan bir konu ve ülkemizde bunu Ayvacık'ta konuşulması bizler için önemlidir. Ayvacık'ta kanalizasyon, içme suyu altyapı çalışmaları gibi temel görevlerimizi gerçekleştirirken bilime ve akademisyenlere olan katkılarımız devam edecek" dedi.

Programın organizasyonunu yapan Prof. Dr.Yücel Sayman da Ayvacık bölgesinde akademisyenlerle böylesine özel ve önemli bir konuyu tartışmaktan ve burada olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.611 kez okundu