YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

5. İlyada Kırkyama Buluşması 1 Eylül’de Başlıyor

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 5.İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması 1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

15 Ağustos 2016 tarihinde eklendi

“5. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması” kapsamında Kırkyama sergileri,  Kırkyama Büyük Parça Yorgan, Küçük Parça Serbest Çalışma ve İlyada Pano kategorisi yarışmalarının yanı sıra kırkyama eğitmen/sanatçılarıyla atölye çalışmaları ve söyleşiler yer alacak. 

Buluşmaya katılan el emeği eserler; Güzel Sanatlar Galerisi, Akol Otel, Seramik Müzesi, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi, Yazar ve Sanatçı Evi,  Kent Müzesi, Çimenlik Kalesi, Korfmann  Kütüphanesi,  Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu,  BOREAS Kırkyama Çalışma Atölyesi, Cevatpaşa Mahalle Meclisi Salonunda sergilenecek. Buluşma, Çanakkale başta olmak üzere Ankara, İzmir, Marmaris, İstanbul, Gölcük, Akçakoca, Burhaniye, Bursa’dan katılımlarla zenginleşiyor.

Kırkyama sanatına gönül verenlerin Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Kırkyama buluşmasını özlemle beklediklerini ifade eden Boreas Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu; “Kırkyama sanatını daha ileriye taşıyabilmek adına duayen hocalar bilgi paylaşımları, dünyadaki son trendler, teknikler konusunda paylaşım yapacaklar” dedi. Aksu şunları söyledi; “Bu yıl 15 ayrı grup ve 500 katılımcı ile 9 ayrı salonda kırkyama sergileri açılacaktır. Her zaman olduğu gibi kırkyama sanatına yönelik workshoplar halka açık olarak Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesinde yapılacaktır. Bu yıl sergilenecek eser sayısının 500’ü bulması beklenmektedir.  2015 yılında çok ses getiren kırkyama defilesi iki yılda bir yapılması planladığı için bu yılki etkinlik programında yer almamıştır. Kırkyama buluşması içinde yer alan yarışma ödüllerimiz; Büyük Parça Yorgan Yarışması 1.’lik ödülü 8 bin lira, Küçük Parça Serbest Çalışma Ödülü 2 bin lira, İlyada Pano kategorisi ödülü 5 bin lira olarak belirlenmiştir.  4 Eylül'de yapılacak kapanış töreninde dereceye girenler açıklanacak ve ödülleri verilecektir."  

1.977 kez okundu