YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

5 Yıl Önce Bakıma Alınan İskele Bu Hale Geldi!

Çanakkale’de 65 yıl önce yapılan ve 5 yıl öncede GESTAŞ tarafından gerçekleştirilen düzenleme çalışması ile bakıma alınan şehir iskelesi aradan geçen zaman içinde gerekli bakımın yapılmaması sebebiyle yeniden eski haline dönmeye başladı.

29 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

1951 yılında yapılan Çanakkale Şehir İskelesi GESTAŞ’ın 2011 yılında yaptığı çalışma ile yeniden düzenlenmiş ve güzel bir görünüme kavuşturulmuştu. İskelede yapılan çalışma kapsamında zeminindeki taşlar yerlerinden sökülüp yerlerine özel olarak hazırlanan taşlar yerleştirilirken, zamanla zarar gören elektrik hatları ve su tesisatları da yenilenmişti. Ayrıca iskelenin üzerine banklar konulup orta kesime de çiçeklikler yerleştirilmişti. 65 yıllık iskelenin yan kesimlerine de GESTAŞ’ın logolarının yer aldığı beton bloklar konulmuştu. 5 yıl önce gerçekleştirilen bu çalışmanın ardından ise 65 yıllık iskele güzel bir görüntüme kavuşmuştu. Ancak aradan geçen 5 yıllık süre sonunda gerekli ilginin gösterilmemesi sebebiyle iskele yeniden eski haline dönmeye başladı. İskelede zemine konulan taşların bir kısmı yerlerinden çıkarak kötü bir görüntü oluştururken, çiçekliklerin içleri de bira şişeleri ve kapakları ile doldu.

5 yıl önce güzel bir görünüme kavuşturulan Çanakkale Şehir İskelesine gerekli ilginin gösterilmediğini belirten vatandaşlar yetkililerin en kısa sürede burada bakım yapmalarını isteyerek, “Çanakkale Şehir İskelesini zemininde yer alan taşların büyük kısmı yerlerinden çıkmış durumda. Ayrıca çiçeklik olarak konulan bu yerlerde hiç çiçek görmedik. Bu yerler bira şişeleri ve bira kapaklarından geçilmiyor. 5 yıl önce yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından burada başka bir çalışma yapıldığını görmedik. En kısa sürede burada gerekli bakımın yapılmasını istiyoruz. 65 yıllık bu şehir iskelemizin daha güzel bir görünüme kavuşturulmasından yanayız” dediler.

(HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.551 kez okundu