YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

5 Yıldızlı Parion Hotel’in Resmi Açılışı Yapıldı

27 Nisan 2014 tarihinde eklendi

Çanakkale’de Sarıçay kenarındaki eski İnönü Heykelinin bulunduğu bölgede 18 ay önce temeli atılan 5 yıldızlı “Parion Hotel”in resmi açılışı yapıldı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile üst düzey yetkililer, diğer otel sahipleri ve turizmcilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Çanakkale Koleji İlkokulu Folklor ekibi bir gösteri sundu. Törende bir konuşma yapan Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, 18 ay önce temeli atılan otel inşaatını tamamlayarak hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Tarihi önemi ve doğal güzellikleri ile ünlü Çanakkale’mizde turizm vazgeçilmez bir sektör olarak gelişiyor. Çan-Ka Şirketler Grubu olarak da bizler kentimize turizm açısından bir katkıda bulunmak üzere 18 ay önce temelini attığımız 5 yıldızlı otelimizi tamamlamanın ve hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sarıçay kenarındaki eski İnönü Heykelinin bulunduğu bölgede 18 ay önce temelini attığımız otelimizin temel alanında zeminde 615 adet jet grout uygulamasıyla 1770 ton çimento kullandık.15 bin 500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yer alan otelimizde 18’i süit olmak üzere 162 odada 380 kişiye 5 yıldızlı hizmet vereceğiz. Otelimizde otopark, yüzme havuzu, sauna, fitness, sağlık merkezi, Türk hamamı, masaj salonu, kuaför, kent marka ürünlerinin satılacağı butik, 4 asansör, toplantı salonu ve roofunda da 2 adet çok amaçlı salon yer alıyor” dedi.
“ÇANAKKALE’YE YENİ OTELLERİN YAPILMASINDAN YANAYIZ”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada Çan-Ka Grubunu 18 aylık süre içinde dev yatırımı tamamlamaları sebebiyle kutlayarak, “Bulunduğumuz yer belediyeye ait bir arsaydı. Zamanında bu yeri değerlendirmek için çok çaba sarf ettik. Her seferinde bu alana konut yapmak için teklifler geldi. Fakat bizler bunu kabul etmedik. Sonunda Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş bu alana otel yapmak istediklerini söyledi. Kendisine bu konuda destek olduk. Sonunda kentimizin turizmine büyük katkı sağlayacak böyle güzel bir tesis ortaya çıktı. Kendilerini kutluyorum” dedi. Başkan Gökhan, Çanakkale’de kamuya ait çok sayıda yerin bulunduğunu da belirterek, “2-3 yıl içinde ilimize yeni 5 yıldızlı otellerin yapılmasından yanayım. Bu konuda da sayın valimizle görüşmelerimiz sürüyor. Turizm kenti Çanakkale’mize böyle yeni tesisler gerekiyor” dedi.
“YABANCI KONUKLARIMIZIN ÇANAKKALE’DE KONAKLAMALARINI SAĞLAMALIYIZ”
Çanakkale valisi Ahmet Çınar da Çanakkale’ye kazandırılan bu yatırım sebebiyle Çan-Ka Grubunu kutlayarak, “Çanakkale tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi. Çanakkale’de tarihsel dönemlere bakıldığında 100 tane kent kurulduğu biliniyor. Bunların da şuana kadar sadece 38 tanesinin koordinatları belirlenmiş durumda. Yani ilimiz tarihi açıdan önemli bir yerleşim birimi. İlimizin tarihi açıdan önemli bir yerleşim birimi olması sebebiyle turizmden istenilen katkıyı alması gerekiyor. Önceki hafta içinde ilimizde gerçekleştirilen Anzak törenleri kapsamında 24 ve 25 Nisan tarihlerinde çok sayıda üst düzey yetkili buraya geldi. Bunlarında ülkelerinden uçakla ilimize getirilmesi ve buradaki törenin ardından yeniden ülkelerine gitmeleri sağlandı. Fakat bizler her seferinde bu konuklarımızın ilimizde konaklamalarını arzu ettik. Bu konuda da gerekli imkanlarımızın ve tesislerimizin olduğunu belirttik. Fakat onlar ısrarla Çanakkale’de turistik tesis ve konaklama yerlerinin yetersizliğini gerekçe göstererek ilimize günü birlik gelmeyi tercih ettiklerini söylediler. Aslında ilimizde böyle tesislerimiz var. Burada biz onlara her türlü imkanı sağlamaya hazırız. Bu konuda bizlerin de hatalarının olduğu bir gerçek. Bu konuda hepimiz birlik ve beraberlik içinde bu konuda çalışma yapmamız ve yabancı konuklarımızı ilimizde konaklamalarını sağlamalıyız” dedi. Yapılan konuşmaları ardından otelin kurdelesi kesilerek resmen hizmete açıldı. Yaklaşık 20 milyon TL’ye malolan otel 8 kat ile hizmet verecek. (HABER/FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

2.420 kez okundu