YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na “Troya Müzesi“ Damga Vuracak

2020 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Çanakkale Etabı hazırlık toplantısı Çanakkale’nin Ayvacık  ilçesinde gerçekleştirildi.

10 Şubat 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın katılım sağladığı toplantıya Cumhurbaşkanlığı’ndan Uzman Baki İlgün, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Yarış Koordinatörü Ömer Faruk Besli katıldı.

Bu yıl 56’ncısı düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun hazırlık toplantısında; 12 – 19 Nisan 2020 tarihleri arasında İstanbul – Sakarya, Sakarya – Bursa, Bursa – Balıkesir, Balıkesir – Ayvalık, Ayvalık (Alibey Adası) – Çanakkale(Troya Müzesi), Çanakkale (Şehitler Abidesi) – Tekirdağ, Tekirdağ – Edirne, Lüleburgaz – İstanbul etapları şeklinde gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında bulunan 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 16 – 17 Nisan 2020 Ayvalık (Alibey Adası) – Çanakkale ve Çanakkale (Şehitler Abidesi) – Tekirdağ etaplarıyla ilgili yapılacak olan hazırlık çalışmaları ele alındı. 

Toplantıda Ayvalık (Alibey Adası) – Çanakkale etabı 187 kilometre ile Ayvalık’tan başlayıp Çanakkale’de son bulacak olan ve Troya Müzesi, Troya Antik Kenti, Troya Milli Parkı yakınından geçen 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Troya’dan geçmesi konusu değerlendirilerek Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülü’nde finale kalan Troya Müzesi, Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Troya Antik Kenti, Troya Milli Parkı, Arkeoköy Tevfikiye, Etnoköy Çıplak’a sahip Çanakkale turizminin dünyaca ünlü birçok bisikletçiye ev sahipliği yapacak olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile yerli ve yabancı medya kanalları üzerinden yurt içi ve yurt dışı tanıtımı konusunda sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından Vali Orhan Tavlı, “Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülü’nde finale kalan Troya Müzesi’ni Müzeler Oscar’ı olan EMYA ödülü ile taçlandıracağız” dedi.

2017 yılından itibaren bisiklet yarışlarının en üst düzey kategorisi olan “World Tour” (PRO) kapsamına alınan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Çanakkale’nin tarihi doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına önemli katkıda bulunacak.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.039 kez okundu