YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması Başladı

Çanakkale Belediyesi destekleri ile Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması başladı.

15 Eylül 2017 tarihinde eklendi

6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması kapsamında düzenlenen etkinlik programı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yürüyüş korteji ile start aldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, kordon boyu ve İnönü Caddesi’nden devam ederken Seramik Müzesi’nde sona erdi.

Yürüyüş Kortejinin ardından Seramik Müzesi’nde düzenlenen Açılış Kokteyline geçildi. Kokteyle Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, belediye meclis üyeleri, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu üyeleri, farklı kentlerden gelen katılımcılar ve kentliler katıldı. Kokteylde açılış konuşmasını Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Grubu Kolaylaştırıcısı Aysun Aksu gerçekleştirirken, sonrasında konuşan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, buluşmada emeği geçenlere ve Çanakkale Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ise; “Türkiye’nin dört bir yanından barışın ve özgürlüklerin kenti Çanakkale’ye hoş geldiniz. Kırkyama sanatının her bir sergisine katılıyorum. Gezdiğimde geçmişi görüyorum, çocukluğuma gidiyorum. Tarih, yaratıcılık, sanat, edebiyat görüyorum. Bohçalarda kalanların gün yüzüne çıktığını görüyorum. Gerçekten de geçmişe bakıp geleceğe o ufka yaratıcı güçlerle bakılır. Kadınlarla gurur duyuyorum yaptıkları işi aşk ve sevgiyle yapıyorlar üzerine de vizyonerlik kavramı eklendi. Ben de son olarak sizler buradaki ekip Aysun hocamın söylediği her şeyi yarından itibaren torunumuza, komşularımızın çocuklarına, her çocuğa yaratıcılığını tetikleyecek her şeyi yapmaları ve duvarları kaldırmaları için telkinde bulunmalıyız” dedi.

6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması programı konuşmaların ardından kırkyama ile yapılmış kıyafetlerin sergilendiği mini defile büyük beğeni topladı. Açılış programı, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın “3 Elden Kırkyamada Yolculuk” kırkyama sergisini açması ile sona erdi.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.533 kez okundu