YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

73 Ülkenin Büyükelçileri Çanakkale’de Buluştu

73 ülkenin Ankara'da görev yapan yabancı misyon temsilcileri ile Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonuyla yürütülen “Büyükelçiler Buluşması” kapsamında Çanakkale’ye geldi.

03 Eylül 2016 tarihinde eklendi

İlk olarak Çanakkale Havaalanında Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve 73 farklı ülkenin Ankara’da görev yapan yabancı misyon temsilcileri ile büyükelçilerini karşılayan Çanakkale Valisi Hamza Erkal daha sonra misafirlerin onuruna verilen “Hoş Geldiniz" kokteyline katıldı. Burada yabancı misyon temsilcileri ve büyükelçilere hitaben konuşan Vali Hamza Erkal şunları kaydetti: “Çanakkale 1915 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kuruluş adımlarının atıldığı mekandır. Çanakkale Boğazı inanılmaz çetin savaşlara sahne olmuş bir boğazdır. 101 yıl önce birçok millet bu alanda birbiriyle savaşıyordu. Ancak 101 yıl sonra barışın ve huzurun başkenti olan Çanakkale’de sizleri ağırlamak, sizleri burada görmek bizlere büyük mutluluk vermektedir. Çanakkale tarihin her aşamasında çok önemli bir yerleşim alanı olmuştur. Assos’tan tutun Troya’ya kadar akabinde Çanakkale ve şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin en nadide şehri Çanakkale’desiniz. Çanakkale Ruhu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna sebep olan, onu o büyük savaşlardan kurtaran ruhtur. 15 Temmuz’da da yine bu ruh ile bu millet bu kalkışmaya karşı göğsünü siper ederek tekrar bu devleti, bu memleketi, bu vatanı kurtardı. O yüzden Çanakkale Ruhu hem Çanakkaleliler için hem Türkiye için hem de tüm İslam coğrafyası için çok önemli bir mekândır. Çanakkale sadece tarihi olarak değil, aynı zamanda konumu itibariyle de doğal güzellikleriyle de çok muhteşem bir şehirdir. Hepinizin gezdiğinizde bunu bizzat müşahede edeceksiniz. Bu süreçte bizlerde Çanakkale Valiliği olarak sizlere yol göstereceğiz, destek olacağız, yanınızda olacağız. Çanakkale’mizi güzel tanıtmak adına hep sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Buraya geldiğiniz ve Çanakkale’ye misafir olduğunuz için sizlere Çanakkaleliler adına teşekkürlerimi sunuyor, saygıyla selamlıyorum.”

Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Meclisi’nin koordinasyonuyla yürütülen organizasyonda 73 farklı ülkenin Ankara’da görev yapan büyükelçileri 4 Eylül 2016 tarihine kadar Çanakkale’de kalacaklar. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaş Alanları, Abideler, Çimenlik Kalesi, Assos ve Truva ziyaret edecek heyete Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de eşlik edecek.

Ziyaretin son günü Kolin Otel’de yapılacak olan kahvaltılı forum toplantısında Vali Hamza Erkal büyükelçilere, Çanakkale ile son dönemde Türkiye etrafında yaşanan gelişmeleri değerlendiren bir konuşma yapacak.

 (HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

 (Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.244 kez okundu